Черноморец нанесе една от най-тежките загуби на Левски Лукойл в

...
Черноморец нанесе една от най-тежките загуби на Левски Лукойл в
Коментари Харесай

Черноморец нанесе трета загуба за сезона на Левски Лукойл

Черноморец нанесе една от най-тежките загуби на Левски Лукойл в последните години. В мач от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига в зала "Бойчо Брънзов " домакините се постановиха с повече от безапелационното 93:75 (20:17, 33:11, 20:21, 20:26).

Домакините водиха с 25 точки на почивката и с 33 точки (63:30) две минути след началото на второто полувреме и не се отхвърлиха до края да постановат волята си на терена.

Това е трето проваляне на "сините " за сезона. Те имат и 10 победи и са втори в класирането сега, като изостават с две провали от водача Рилски състезател. Следващият противник на Левски Лукойл е Спартак Плевен. Победата е пета за отбора на Черноморец, трета като хазаин, който е шести в подреждането. На 23 януари отборът гостува на Академик Пловдив.

Целият тим на Черноморец заслужава суперлативи за този мач освен поради представянето си на терена, само че и поради настроението и духа, които сподели. Отново титулярите на Васил Евтимов изнесоха тежестта, като изиграха най-хубавия си дуел през сезона. Константин Коев беше същински капитан с 23 точки (5 тройки) и 9 битки. С 24 точки и 16 битки се отличи Марвин Смит, а Уендъл Луис добави 20 точки и 7 битки. С 19 точки и 10 асистенции приключи Дианте Болдуин.

Тайрън Брейзълтън наниза 16 точки за гостите, Христо Захариев се отличи с 15 точки и 9 битки, като остана на битка от следващ "дабъл-дабъл ". С двойно достижение приключи Данило Тасич - 12 точки и 13 битки, с 11 точки и 12 битки се отличи Райън Райт, а 10 точки вкара Чавдар Костов.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР