Черноморец 1919 (Бургас) се върна в професионалния футбол след осемгодишно

...
Черноморец 1919 (Бургас) се върна в професионалния футбол след осемгодишно
Коментари Харесай

Черноморец се върна в професионалния футбол със загуба

Черноморец 1919 (Бургас) се върна в професионалния футбол след осемгодишно неявяване с домакинско проваляне с 0:2 от различен дилетант във Втора лига Марек (Дупница). И двата гола в срещата от 1-ия кръг на Втора лига паднаха преди почивката, като на първо време Христо Каймакански откри резултата в 28-ата минута, а в 45+2 Даниел Гогов удвои.

" Акулите " приключиха на 2-о място в Югоизточната Трета лига и влязоха едно равнище нагоре след покана от страна на БФС поради отхвърли на Несебър да се състезава. Дупничани пък завоюваха без проблеми Югозападната Трета лига и след една година заточение при дилетантите се върнаха във второто равнище.

Кандидатът за президент на БФС и легенда на българския футбол Димитър Бербатов седна в ложата на стадион " Лазур ", а недалече от него беше и един от най-успешните български треньори Димитър Димитров-Херо.

Първата действителна голова опция се откри за домакините в 26-ата минута. Константин Павлов проби от ляво, влезе в наказателното поле и върна на дъгата, където чакаше Тодор Чаворски. Нападателят стреля, само че топката беше спряна от бранителят на дупничани Румен Сандев. Две минути по-късно гостите откриха резултата и по подигравка на ориста в създател на гола се трансформира младеж на Черноморец. Защитникът Христо Каймакански беше изведен самичък против вратаря Тодоров от Веселин Любомиров и прати топката в мрежата - 0:1. Само след три минути Любомир Костов можеше да довърши акулите, само че ударът му беше избавен от вратаря Тодоров. В 40-ата минута Петър Патев се прояви майсторски в отбраната и за повторно предотврати удвояване на преднината на Марек.

В последната минута на първата част Марек още веднъж се размина с гола, откакто Даниел Гогов стреля от 20-25 метра. Тодоров пипна топката, с цел да се отбие в горната греда. Но във 2-ата минута на добавеното време Гогов вкара за 0:2 от свободен удар, откакто Любомир Костов беше препънат на границата на наказателното поле.

Второто полувреме стартира с напън на Черноморец, само че Даниел Иванов на два пъти пропусна да нанесе решителен удар. С течение на времето натискът на акулите отслабна, а гостите от Дупница бяха удовлетворени от преднината си и разчитаха на контраатаки.

Черноморец (Бургас) изпадна от Втора лига през 2015-а година, а във времето до това лято отборът се мъчеше в аматьорския футбол, стигна даже до петото равнище. Това беше и най-дългият интервал в цялата история на 103-годишния бургаски клуб отвън професионалния футбол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР