Черногорският премиер Дритан Абазович е поискал от новото ръководство на

...
Черногорският премиер Дритан Абазович е поискал от новото ръководство на
Коментари Харесай

Премиерът на Черна гора подозира, че е бил незаконно подслушван

Черногорският министър председател Дритан Абазович е изискал от новото управление на Агенцията за национална сигурност (АНС) на страната да проверява дали сътрудниците на тайните служби са го подслушвали през юли, преди подписването на съглашението уреждащо връзките сред страната и Сръбската православна черква , заяви черногорската организация МИНА.

Изданието „ Виести “ е научило от източници, близки до бранша за сигурност, че Абазович подозира, че е бил нелегално подслушван през юли от представители на организацията.

Според източник, министър председателят е изискал от новото управление на АНС да ревизира тази информация. Самият Абазович акцентира, че няма да разяснява нищо, до момента в който Агенцията не му показа отчета.

В началото на август държавното управление на Черна гора подписа контракт, уреждащ връзките на страната със Сръбската православна черква.

Документът бе подписан от Абазович и сръбския патриарх Порфирий .

Споразумението бе неотложно отхвърлено от бранители на човешките права и няколко политически партии, съгласно които договорът дава прекомерно огромни пълномощия на църквата спрямо останалите религиозни общности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР