Чернобил е в главата на професора от 2002 година, когато

...
Чернобил е в главата на професора от 2002 година, когато
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Площадката на Белене е изградена така, че да не бъде компрометирана

Чернобил е в главата на професора от 2002 година, когато беше уволнен поради подправена информация за завишение на радиационния фонд. Площадката на Белене е проектирана да устоя на земетресение от 9-та степен. Аз съм сигурна, че тя е построена по този начин, че да не бъде компрометирана.
Това сподели заместник-председателят на парламентарната енергийна комисия Таско Ерменков в отговор на думите на специалистът по нуклеарна енергетика проф. Георги Касчиев, в ефира на бТВ.

Вчера той предизвести, че реализирането на плана АЕЦ „ Белене “ ще донесе единствено негативи на страната ни.

Самите реактори са направени по този начин, че да устоят рухване на аероплан Боинг. Освен това при вероятно наводняване, мястото на централата, ще бъде най-сухото в региона. Агенция за нуклеарно контролиране е дала мнение за всичко това, изясни още Ерменков.

Той бе безапелационен, че няма да плащаме по-скъп ток. „ Ние приказваме за цена, която ще плащаме след 10 години и при друга. Държавната гаранция дава опция за по-ниски цени по-късно. Концентрирането на нови индустриални мощности на едно място ще усилят таксите за транспорт “, предизвести той.

По думите му АЕЦ „ Белене “ е инвестиция, която би трябвало да помогне за икономическото бъдеще на България. „ Този план може да ни направи един постоянен състезател в пазара на електрическа енергия. Само, че би трябвало да побързаме, тъй като към този момент изоставаме от прилежащите страни. Аз не си представям българската електроенергетика без Белене. Винаги сме призовавали за това да има държавна гаранция “, сподели още Таско Ерменков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР