Черно море Тича записа драматична победа в Sesame Национална баскетболна

...
Черно море Тича записа драматична победа в Sesame Национална баскетболна
Коментари Харесай

Черно море направи драматичен обрат над Ямбол

Черно море Тича записа трагична победа в Sesame Национална баскетболна лига. " Моряците " направиха поврат в последната четвърт и победиха Ямбол с 93:89 като хазаин в дуел от 13-ия кръг на шампионата, написа BGbasket.

Така баскетболистите на Кирил Болшаков разполагат 5 победи и 8 загуби, а на 29 декември ще посрещнат Балкан във Варна. Съставът на Тони Дечев разполага със същия баланс от 5-8, като на в същия ден ще одобри Академик Пловдив.

Домакините поведоха при започване на двубояс 5:4, само че два бързи коша на Питър Крис и Павел Маринов и сполучлив углавен удар на Иван Лилов изведоха Ямбол на лидерската позиция. Постепенно обаче гостите започнаха да оформят преднина, която стана и двуцифрена при 23:12, само че Марин Маринов и Костадин Лазаров стопираха серията на съперника си след две следващи тройки. Това обаче не наруши ритъма на игра на Ямбол, като за 1:38 минути баскетболистите наТони Дечев направиха нова серия от 9:0, с цел да си обезпечат задатък при 32:18  в края на първия интервал.

Черно море Тича стартира втората четвърт много по-добре, като върна бързо 7 точки от изоставането си. Двата отбора продължиха с замяна на кошове в идващите няколко минути, само че „ моряците “ стигнаха до нова серия от 9:0, с цел да стигнат до тъждество благодарение на Къртис Джоунс, Тач Ънру и Мартин Коцев – 38:38. Питър Крис стопиха серията на домакините със забивка и точна пукотевица от далечно разстояние, а Тайлът Къри се погрижи отборът му още веднъж да излезе напред на почивката при 45:39.

След подновяването на играта баскетболистите на Тони Дечев поддържаха от самото начало преднината си сред 8 и 14 точки, като домакините позволиха седни пропуски в подкошието. Периодът се оказа както високо ефективен за двата отбора, по този начин и равносилен, като и прави при 64:72 в интерес на Ямбол.

Интригата обаче се върна в последните 10 минути, като Черно море Тича господства на паркета. Постепенно баскетболистите на Кирил Болшаков започнаха да топят изоставането си, а след панер на Мартин Коцев равенството беше на разположение при 83:83. Двата отбора си размениха по 5 точки, а Къртис Джоунс сподели стоманени нерви от наказателната линия за 92:88. Питър Крис пък съумя да означи единствено един от двата наказателни удара, а Кирил Болшаков се възползва да вземе спиране 36 секунди преди края. Джоунс бе непогрешим при единствено единия си шут от линията, само че Шакил Уолтърс позволи неточност в нахлуване и даде опция на проивника си да затвори мача с триумф.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР