Черно море стигна до обрат в градското дерби със Спартак

...
Черно море стигна до обрат в градското дерби със Спартак
Коментари Харесай

Черно море победи Спартак Варна в дербито на дубълите

Черно море стигна до поврат в градското дерби със Спартак Варна в мач от следващия кръг на дублиращите тимове. Срещата се игра на Коритото и приключи при резултат 2:1 за „ моряците “. Двубоят ще се запомни с четири червени картона, куп жълти, пропусната дузпа и неповторима атмосфера по трибуните от страна и на двата отбора.

Двубоят стартира по-добре за „ моряците “, които в първите минути стояха устойчиво на терена и сътвориха няколко положителни офанзиви. Удар на Берк Бейхан затрудни вратаря на домакините, само че стражът съумя да избави. Малко по-късно Николай Златев стреля от към 20 метра, топката се отклони в тялото на състезател на Спартак и се отби в напречната греда.

В идващите минути Спартак стартира да нападна по-уверено и след дълъг пас в половината на „ моряците “ вратарят Галин Григоров излезе пред пенала, с цел да пресече подаването, само че бе изпреварен и Стефан Стоянов на празна врата осъществя за 1:0. До края на първата част „ соколите “ сътвориха по-добри офанзиви, които обаче не приключиха по най-хубавия метод. В края на полувремето поради травма бе сменен Берк Бейхан.

В началото на втората част Спартак игра по-компактно, като разчиташе на контраатаки. В 70-ата минута основният рефер отсъди дузпа в интерес на „ моряците “ за нарушаване на Дакарай против Марин Петков, която обаче бе малко пресилена. Въпреки митингите на домакините, Росен Стефанов извърши от бялата точка, само че прати топката над вратата.

В Средата на втората част Николай Василев изрита топката към скамейката на Черно море от два метра, като с това провокира гнева на запасите на „ моряците “. За секунди се заформи меле, в което се включиха всички играчи и треньорите на двата клуба. В последна сметка всичко приключи с четири червени картона. За Спартак бяха изгонени треньорът Васил Петров и Николай Василев, а за Черно море аления цвят видяха наставникът Иван Николов и Стефан Димов.

В края на срещата пристигнаха минутите на Черно море. Влезлите на промяна Радослав Петров и Кристо Яначков бяха основните настоящи лица на терена. Първо Петров се озова на стрелкова позиция леко вдясно и с удар по диагонала вкара за 1:1. Кристо Яначков пък в заключитените минути на срещата съумя да означи втори гол, с който донесе триумфа на „ моряците “ – 2:1.

Съставът на   Черно море:  Галин Григоров, Наско Янков, Валентин Касабов, Стефан Димов, Симеон Савов, Берк Бейхан, Росен Стефанов, Николай Златев, Марин Петков, Серги Кешкерян, Жечко Йорданов (Денислав Стойчев, Милен Николов, Николай Трифонов, Радослав Петров, Кристо Яначков, Симеон Николов, Дейвид Луканов, Толга Мюрвет, Константин Грахльов).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР