Черно море постигна трудна, но важна победа с 2:0 над

...
Черно море постигна трудна, но важна победа с 2:0 над
Коментари Харесай

Черно море изкова ценен успех срещу Арда и се доближи до Топ 3

Черно море реализира сложна, само че значима победа с 2:0 над Арда вкъщи. Срещата беше от 23-ия кръг на efbet Лига. Точни за триумфа на варненци бяха Матиас Курьор и Евгений Сердюк през второто полувреме.

Гостите имаха своите шансове, само че Тонислав Йорданов се отличи с два пропуща, единият от които на празна врата от 2-3 метра.

С триумфа „ моряците” събраха 39 точки и остават на 4-о място във краткотрайното класиране, като има пренина от шест през петия Левски, който на следващия ден гостува на Лудогорец. Арда е 10-и с 25 точки.

В 20-ата минута Пабло Гарсия проби през центъра и откри Сердюк, чийто диагонален удар беше блокиран от бранител в синьо и топката излезе в корнер. Пет минути по-късно гостите стигнаха до корнер. След неговото осъществяване с доза шанс кълбото стигна до Желев, който стреля едва с глава и Дюлгеров улови.

В 40-ата минута Коконов опита подаване от дълбочина към Йорданов. Дюлгеров първо реши да излиза и да пресича паса, след което се разколеба. Нападателят на Арда се възползва от това и опита прехвърлящ удар, който обаче мина над вратата.

В 44-ата минута Луков още веднъж показва отличен инстикт. Велев проби отдясно и потърси Курьор. Нападателят върна към Сердюк, който от дузпата насочи удар, който вратарят на гостите мазета с крайник.

Второто полувреме стартира с по-активни дейности на варненци. В 55-ата минута топката стигна до Велев отляво в наказателното поле. Халфът реши да овладее, след което да насочи удар от близка отдалеченост, което се оказа неверен ход и Стоев съумя да му избие.

В 57-ата минута Черно море излезе напред в резултата. Защитата на гостите не съумя да почисти добре топката след центриране от корнер. Василев опита удар от границата на наказателното поле, което се трансформира в подаване на Курьор. Нападателят овладя топката, завъртя се и с приказен удар вкара за 1:0.

В 70-ата минута Йорданов направи непростителен пропуск. Дюлгеров сбърка при центриране отляво и не съумя да улови топката. Кълбото се озова в краката на Йорданов, който овладя, обърна се и от 2-3 метра на празна врата стреля над гредата.

Четири минути по-късно гредата избави Арда. Курьор беше изтърван от отбраната на гостите. Нападателят получи извеждащ пас от Василев и насочи удар от дребен ъгъл, който срещна гредата.

В 77-ата минута домакините стигнаха до втори гол. Сердюк получи в половината на Арда, напредна отляво, оправи се с Петков до аутлинията, навлезе в наказателното поле и от дребен ъгъл с удар в далечния вкара за 2:0.

В 90-ата минута резервата Николай Златев беше изтърван от Кики, овладя топката и насочи мощен шут, който Луков избави.

Черно море - Арда 2:0

1:0 Матиас Курьор (57)

2:0 Евгений Сердюк (77)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР