Черно море никога няма да бъде море на НАТО, каза

...
Черно море никога няма да бъде море на НАТО, каза
Коментари Харесай

Кремъл: Черно море никога няма да бъде море на НАТО

Черно море в никакъв случай няма да бъде " море на НАТО ", сподели през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Той съобщи това, откакто украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани Северноатлантическия пакт да играе по-голяма роля за сигурността в района.

Русия и Украйна са черноморски страни, наред със страните членки на НАТО Турция, България и Румъния, показва Ройтерс.

Говорителят на Кремъл сподели още пред медиите, че не следи здравословното положение на изтърпяващия присъда съветски опозиционер Алексей Навални, откакто негови сътрудници оповестиха, че здравето му се е влошило. Той посъветва публицистите да насочат въпросите си за здравословното положение на Навални към съветската Федерална работа за осъществяване на наказванията.

Кремъл отхвърли съветският президент Владимир Путин персонално да е наредил ареста на репортера на в. " Уолстрийт джърнъл " Еван Гершкович, който беше арестуван в Русия предишния месец по обвинявания в шпионаж.

" Не, това не влиза в прерогативите на президента. Спецслужбите са си свършили работата. И дано кажа още един път, бих желал да ви припомня, че този публицист е бил хванат на мястото на престъплението ", акцентира Песков.

" В момента няма планувана дата за каквито и да било телефонни диалози сред водачите на Русия и Китай ", отговори той на журналистически въпрос.

Песков сподели, че не знае нищо за достоверността на информацията, изнесена от западни медии, които настояват, че Путин е провел среща сред притежателя на " Вагнер " Евгений Пригожин и съветския министър на защитата Сергей Шойгу за споразумяване на спора сред тях.

" Не зная нищо по този въпрос ", съобщи той.

Песков сподели още, че се преглежда тематиката за признание на дейностите на нацистка Германия по време на Втората международна война за геноцид против народите на Съветския съюз.

" Тази тематика участва в дневния ред, тя е много сензитивна за обществото ни, за нашата страна ", съобщи представителят на съветския президент. Той добави, че " както и преди, се преглеждат разнообразни разновидности (за допустимо приемане на документи), само че не са взети никакви решения по този въпрос ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР