Черно-бялата лента на Андрей Кончаловски Дорогие товарищи!“ ще представлява Русия

...
Черно-бялата лента на Андрей Кончаловски Дорогие товарищи!“ ще представлява Русия
Коментари Харесай

Русия предложи за „Оскар“ филм на Кончаловски

Черно-бялата лента на Андрей Кончаловски " Дорогие товарищи! “ ще съставлява Русия на Оскарите. Председателят на съветския комитет за „ Оскар “ Владимир Меншов описа за избора на кино лентата пред ТАСС. Лентата е отдадена на засекретен разстрел по време на проява на служащи в Новочеркаск през 1962 година Главната героиня е изиграна от Юлия Висоцкая.

Кончаловски счита, че най-хубавата реакция на кино лентата му е мълчанието на феновете в залата. Той се притеснява обаче, че журито на премиите „ Оскар “ няма да може да проникне в смисъла на неговия филм, тъй като неговите членове са надалеч от руската просвета хора.

В същото време режисьорът се радва, че Оскаровият комитет на Руската федерация е схванал кино лентата. По негово мнение филмът " Дорогие товарищи! “ е отдаден на „ поколението на доста чисти хора “, оживяло през Втората международна война и възстановило страната. Кончаловски показа усещанията си от предлагането за номинация за „ Оскар “ в своя акаунт в Инстаграм.

„ За мен е изключително скъпо, че моите сътрудници - хора, множеството от които родени през руската ера - оцениха този филм. Това самопризнание е доста значимо за мен. То значи, че съм съумял да възстановя духа на епохата и да опиша за спорния живот на моите скъпи приятели - поколението руски хора, минали през войната, победили нацизма с колосални жертви и възстановили страната в най-кратки периоди. Въпросът е в друго: доколко опитът ми да покажа несъгласията в живота на това потомство ще бъде свестен или почувстван в чужбина... Не съм сигурен, че това е възможно”.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР