Черната сусамена паста, известна на японски като nuri goma, е

...
Черната сусамена паста, известна на японски като nuri goma, е
Коментари Харесай

Японска черна сусамова паста - как да готвим с нея?

Черната сусамена паста, известна на японски като " nuri goma ", е съществена съставна част в японската и азиатската кухня. Плътната черна паста има усет на печени орехи с дълбоки земни нюанси. Японската черна сусамова паста постоянно се подслажда със захар или мед и е известна като съставна част в сладкиши и печива.

Също по този начин можете да я включите в оризови сладкиши, пудинг, сладолед, овесени ядки, мляко, глазури и сосове. Най-простият и бърз метод да се насладите на черната сусамова паста е да я намажете върху парче изгорял самун или това, което е известно като " shokupan " на японски.

В допълнение към своите невероятни аромати, черните сусамови семена са богати на калций и цинк, както и на фибри.

Съставки: 1/2 чаша цели черни сусамени семена, 3 до 4 супени лъжици мед

Начин на подготвяне: В дребен тиган изпечете цели черните сусамени семена на междинна температура. Непрекъснато разклащайте тигана напред-назад, с цел да не загорят сусамовите семена. Печете към 2 минути. Махнете тигана от огъня и го оставете встрани.

 черна сусамова паста

След като сусамът се охлади до стайна температура, комбинирайте го с меда в кухненски робот. 4 супени лъжици мед основават текстура, с която елементарно се работи, само че в случай че не предпочитате толкоз сладка паста, пробвайте 3 супени лъжици мед - текстурата ще е по-плътна и малко по-суха.

Най-добре ще е в случай че се употребява неотложно, само че пастата може да се съхранява в херметически затворен резервоар в хладилника.

Бързо, елементарно и вкусно-с тази паста ще малко азиатска нотка в общоприетите предписания и познатите ни усети.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР