Черната дупка в центъра на нашата галактика Млечния път изпуска

...
Черната дупка в центъра на нашата галактика Млечния път изпуска
Коментари Харесай

Черната дупка в центъра на Млечния път изхвърля необичайни искри

Черната дупка в центъра на нашата вселена Млечния път изпуска необикновени искри светлина, оповестиха учени. Огромният галактически обект, който е с четири милиона пъти по-голямо тегло от това на нашето Слънце, се назовава “Стрелец А”.
Голям метеорит ще премине около Земята в събота Учените от НАСА го дефинират като по-голям от „ Емпайър стейт билдинг ”
Не е извънредно от центъра на черна дупка да излиза материя. През годините астрономи са следили неведнъж сходни феномени, само че “Стрелец А” е относително умерено небесно тяло и досега не са регистрирани толкоз огромни “изригвания”.

Екипът от астрономи още не знае заради каква причина има смяна в държанието на “Стрелец А”, само че са пресметнали, че шансът да следим сходно изпускане на радиация в действително време е към 0,3%. Те са следили галактическото събитие в продължение на четири нощи – късмет под 0,05%.
Астрономи сътвориха триизмерна карта на Млечния път Изображението демонстрира, че дискът на галактиката ни не е плосък, а килнат и извит
Според първите резултати искрите или светкавиците радиация, идващи от черната дупка, са доказателство, че тя е станала по-активна. Друга догадка е, че “Стрелец А” е почнала да гълтам друг вид материя от досегашната.

Астрономите разкрили две събития, които могат да доведат до необикновената радиация. През 2018 година около черната дупка минава звезда с името S0-2 и е допустимо “Стрелец А” да е засмукала от нейната материя.
Как ще наподобяват хората, родени в Космоса Хората, които се родят в Космоса ще наподобява напълно друго от тези на Земята, даже и генетично.
През 2014 година пък около центъра на Млечния път минава прашен галактически обект с името G2. Тогава учените чакаха да следят невероятното му раздробяване от голямата гравитация на “Стрелец А”, само че останаха разочаровани. Сега астрономите считат, че “шоуто просто се е забавило”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР