Черешовото дърво е познато на хората от векове, а неговите

...
Черешовото дърво е познато на хората от векове, а неговите
Коментари Харесай

Внимание! С кои храни не бива да ядете череши

Черешовото дърво е познато на хората от епохи, а неговите вкусни и сочни плодове са обичано лакомство на съвсем всеки човек. Освен вкусови чувства, черешите носят и здравословни изгоди.

Те се дължат на съществуването на доста витамини и минерали - А, В, С, Р, калций, натрий, калий, желязо, антоцианини и каротиноиди.

С питателните си качества черешите усъвършенстват и улесняват процесите в организма, работата на мозъка, кръвоносната система, храносмилането, работата на сърцето и бъбреците. С череши може да се подкрепи и грижата за положителния външен тип, тъй като те са потребни в битката против насъбрания целулит и възрастовите промени в кожата, изразяващи се в бръчки.

Черешите могат да се консумират по доста способи - като свеж плод, на сок или под формата на конфитюри и желета. Има проблем обаче - този плод не трябва да се употребява с някои други храни съгласно диетолозите.

Според извършените изследвания за възрастен човек, който не страда от диабет или остри признаци на гастрит, целесъобразната дневна порция череши е 200 грама. При съществуване на гастритни недоволства може да се употребяват череши в лимитирани количества. 

А има и храни, с които е добре въобще да не смесваме черешите. Ето кои са те:
 С кои храни не трябва да ядете череши  С кои храни не трябва да ядете череши  С кои храни не трябва да ядете череши  С кои храни не трябва да ядете череши
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР