Черен лебед се появи на бургаския плаж и изненада с

...
Черен лебед се появи на бургаския плаж и изненада с
Коментари Харесай

Знамение в Бургас! Черен лебед край морето изненада плажуващи

Черен лебед се появи на бургаския плаж и изненада с наличието си всички летовници. Птицата се е държала извънредно отзивчиво с хората. Лебедът е бил засечен първо към обед в региона на Моста и към този момент няма рационално пояснение по какъв начин се е озовал там, написа " Флагман ".

Този тип птица рядко се среща освен в градска среда, само че и в природата. Оригинално произхождащ от Австралия, през годините той е импортиран в Нова Зеландия и сполучливо аклиматизиран в Европа, в това число в България. Той е моногамна птица, която живее в полудиво положение и води установен метод на живот. Стандартният му хабитат са бреговете на сладководни басейни като езера, язовири и реки. Рядко се среща край морето.

Интересен факт е, че на името на птицата има термин, който разказва непредвидени събития, които след това могат да се обяснят рационално, поглеждайки обратно във времето. Събитие от вид " Черен лебед " е да вземем за пример офанзивата над Световния търговкски център на 11 септември 2001 г. 

Оригиналният генезис на термина идва от западноевропейското поверие, че всички лебеди са бели, защото единствено такива са били следени до този миг. През 1697 година обаче холандският пътещественик Вилем де Фламинг е разкрил черни екземпляри от типа в Австралия. Това събитие е било толкоз ненадейно в научната история, че безусловно е преобърнало разбиранията на човечеството за зоологията.

 

Снимка: Н.М./Флагман
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР