Черен диамант се нарича най-скъпият сладолед в света, създаден от

...
Черен диамант се нарича най-скъпият сладолед в света, създаден от
Коментари Харесай

Кафене в Дубай създаде най-скъпия сладолед

Черен елмаз се назовава най-скъпият сладолед в света, основан от кафене, намиращо се в известен мол в Дубай. Само една топка от ледения сладкиш коства 816 $.

Съставките на сладоледа са пристигнали със самолети от целия свят, а майсторите на специалитета са опитвали по няколко разновидността преди да стигнат до идеалната рецепта.

Леденият десерт е примес сред мадагаскарска ванилия, ирански шафран и късчета италиански трюфел. Отгоре сладоледът е посипан с 23 карата годно за ястие злато.

Разкошното произведение на кулинарното майсторство се сервира и в подобаващ му съд – в купа и с лъжица на марката Versace, които остават за клиента.

До момента обаче Книгата на Гинес признава признава като рекордьор в категорията най-скъп сладолед, създадено прелъщение в Ню Йорк, което бе декорирано с листа от 23-каратово злато.

Под златната декорация се намират пет топки екзотични плодове и венецуелски шоколад. Лакомството се сервира с чашка десертен хайвер и лъжичка, покрита с 18-каратово злато.

 Кафене в Дубай сътвори най-скъпия сладолед

Професионалните дегустатори на сладолед го тестват също със специфична златна лъжичка, с цел да усетят същинския усет на сладоледа.

Сладоледът е минал дълъг път от основаването си до яденето му със златна лъжица. Смята се, че първият сладолед е основан преди 3000 години, когато поднасяли десерта като сладостен сок, гарниран с плодове и лед.

С подобен десерт са черпили и Александър Македонски по време на походите му в Персия и Индия.

Италианците първи почнали да дообогатяват донесения от Китай 10. Към сладоледа почнало да се прибавя сметана, мляко, захар и аромати и усъвършенстваното сладко прелъщение незабавно се трансформирало в обичано за знатните представители в страната.

Фуниийката на сладоледа е измислена през 1904 години и е показана за първи път на Световния панаир в Сейнт Луис.

Когато на продавач на сладолед му свършили хартиените чинии, той почнал да го предлага върху вафли, които се продавали на прилежащия щанд. След 4 години се появява и сладолед на съчка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР