Чепеларе ще има светлинно шоу на най- почитания си паметник,

...
Чепеларе ще има светлинно шоу на най- почитания си паметник,
Коментари Харесай

Чепеларе със светлинно шоу като в Търново

Чепеларе ще има светлинно шоу на най- почитания си монумент, именуван от локалните " Малката Шипка ", защото е умалено копие на огромния ни знак на Освобождението на Шипка. Светлинното зрелище ще се вижда от центъра на града и ще бележи всичките му бележити празници. Светлинното шоу " Звук и светлина " е заложено по план за

1.213 416,11 евро на община Чепеларе и гръцката община Просочани. Вчера пред внушителна гръцка делегация от медии и представители на локалната власт кмета на община Просочани, Ангелус Лиселис и кметицата на Чепеларе Славка Чакърова показаха взаимния си план по Програмата за трансгранично съдействие INTERREG България – Гърция 2014 – 2020. По него в Чепеларе ще бъде направена реорганизация на Музея на родопския карст, който ще се снабди вътрешен интериорен ъгъл на същинска карстова пещера. Предвижда се и изцяло благоустрояване към Паметника на починалите във войните чепеларци с амфитеатър и детски ъгъл с макети за оръдия.

„ Преди малко повече от година управленията на общините Чепеларе и Просочани се срещнахме, с цел да обсъдим концепция за взаимен план, който да подкрепи напъните ни да привличаме повече туристи на териториите на нашите общини. От страна на община Чепеларе предложихме в плана да се включи Музей на Родопския карст, който е уникален на Балканския полуостров и Паметника на всички чепеларци, починали за Родината във войните 1885-1945 година във войните за избавление. Просочани си беше сложила за цел да усъвършенства изискванията за посетителите на Пещерата Aggitis на 23 километра северозападно от град Драма и единствената експлоатирана речна пещера в Гърция. Така се сложи началото на един прелестен план “, сподели кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

" Община Просочани има много богат опит в осъществяването на планове по ИНТЕРРЕГ, изпълнявали сме планове във всеки програмен интервал. Нашата концепция е да създадем център за палеонтология наоколо до нашата известна пещера. Вярвам, че този план удостоверява задачите на Европейски Съюз във връзка с свързването на хората през граница ", сподели кметът на Просочани.

Проектът е бил оценен и класиран от Програмата преди всичко от всички подадени планове от областите Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград по инвестициония приоритет за запазване, запазване, разпространение и развиване на естественото и културното завещание. Той е и единственият утвърден по програмата от област Смолян, уточни Чакърова.

За първи път в страната по плана ще се прави SMART и цифрово промотиране на културните точки в Чепеларе, софтуерно приложение за мобилни устройства, което ще даде огромен мащаб за развиване на туризма, стана ясно на брифинга.

тагове чепеларе светлинно шоу  Чепеларе със светлинно шоу като в Търново  Чепеларе със светлинно шоу като в Търново
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР