Челси успя да измие срама от загубата с 1:0 от

...
Челси успя да измие срама от загубата с 1:0 от
Коментари Харесай

Челси изми срама с победа над новака Хъдърсфийлд

Челси съумя да измие срама от загубата с 1:0 от Уест Хем предходната седмица с победа над новака Хъдърсфийлд. “Сините” се постановиха над “териерите” с 3:1 в мача от 17-ия кръг на Висшата лига. Тимуе Бакайоко откри резултата в 23-ата минута, Уилиан удвои в 43-ата, а Педро оформи в 50-ата минута на срещата. Лоран Депоатр пък върна едно попадение в спомагателните минути на дуела.

Така възпитаниците на Антонио Конте се изравниха по точки (35) с втория в класирането Манчестър Юнайтед, който е и с мач по-малко. Лондончани обаче са на цели 9 от водача в класирането Манчестър Сити, на който му следва посещение на Суонзи. Хъдърсфийлд пък остава на 12-ата позиция с актив от 18 точки.

В самото начало на дуела се откри чудесна опция пред Педро. Испанецът даже съумя да изпрати топката във вратата на Хъдърсфийлд, само че голът му бе анулиран поради отсъдена засада.

Гостите поведоха в 23-ата минута. Йонас Льосл позволи сериозна неточност, откакто се подхлъзна и изпрати топката право към Виктор Моузес, който с глава откри Азар. Белгиецът с пета пусна към Уилиан, който напредна към наказателното поле и подаде на връхлитащия Тимуе Бакайоко. Французинът нахлу отляво и стреля към вратата на домакините. Крис Льове опита да почисти и даже игра с топката, изпращайки я злополучно в личната си врата. В последна сметка обаче попадението бе записано на сметката на Бакайоко.

Уилиан удвои за Челси против Хъдърсфийлд в 43-ата минута. Аспиликуета с дълъг пас откри Маркос Алонсо на фланга, който показва прелестната си техника и прати красиво прехвърлящо центриране в пеналтерията. Уилиан пък съумя да го трансформира в гол, откакто отклони с глава топката в левия ъгъл.

В самия завършек на полувремето Педро беше покрай трети гол в срещата. Бившият футболист на Барселона овладя добре в наказателното поле и шутира, само че не съумя да насочи добре топката, която попадна право в ръцете на Льосл.

Челси към този момент води с 3:0 над Хъдърсфийлд в мача от 17-ия кръг на Висшата лига. В 50-ата минута Маркос Алонсо още веднъж със страховит пробив отляво. След това центрира в наказателното поле, къдетото Уилиан не съумя да стреля, само че въпреки всичко асистира на Педро, който с мощен шут прониза мрежата на Льосл за трети път.

В 59-ата минута Виктор Моузес проби от дясно и насочи удар, само че ударът беше блокиран от бранител на домакините, който се хвърли по необикновен метод на шпагат.

В 62-ата пък Йоргенсен пък опита да заплаши вратата на Тибо Куртоа за първи път от началото на мача. Футболистът на Хъдърсфийлд опитва шут от отдалеченост, който по никакъв начин не беше неприятен, само че в последна сметка топката мина над напречната греда.

Домакините въпреки всичко съумяха да се докопат до почетното попадение в самия завършек на срещата. Флоран Хадергьонай видя чудесно освободилия се в наказателното поле Лоран Депоатр, който пласира хубавия си удар с глава в десния ъгъл.

В по-ранния мач от британското състезание Бърнли се наложи с 1:0 над Стоук Сити като хазаин. Ашли Барнс вкара победното попадение в 89-ата минута на мача, откакто получи топката в наказателното поле и съумя да преодолее вратаря с шут в долния десен ъгъл. По този метод Бърнли се изкачи на четвъртата позиция във краткотрайното класиране. Стоук към този момент остава на 15-ата с 16 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР