Челси ще преустанови практиката за отдаването под наем на огромен

...
Челси ще преустанови практиката за отдаването под наем на огромен
Коментари Харесай

Тод Боули прави огромни промени от ерата на Абрамович в Челси

Челси ще прекрати практиката за отдаването чартърен на голям брой играчи като част от обновената тактика за развиване на „ Стамфорд Бридж “, написа Evening Standard. Така ще бъде комплициран завършек на практиката някогашния притежател Роман Абрамович, която докара до това клубът да бъде упрекнат в корист с млади играчи по отношение на наемите.

В пика си през 2019-а година Челси имаше 41 играчи чартърен. Много от тях бяха изпращани за дълго без действителна вероятност в миналото да играят за първия тим на „ сините “. Но съгласно новата тактика, ръководена от спортните шефове Пол Уинстанли и Лорънс Стюарт, единствено играчи, които се смятат за в действителност перспективни, ще бъдат изпращани чартърен в чужбина.

Ако Челси счита, че даден състезател не е задоволително добър за програмата или не е в проектите на мениджъра, клубът ще се опита да го продаде. Този ход е частично отговор на новите разпореждания на ФИФА, които ще лимитират клубовете до изпращат до седем играчи чартърен от идващия сезон. Лондончани притеглят всеки сезон младежи, които считат, че могат да реализират триумф на „ Стамфорд Бридж “. Ако даден състезател обаче не успее в Челси, то „ сините “ се надяват, че всеки наем ще увеличи цената му, давайки на клуба късмет да завоюва пари от него.

Челси желае да избегне обстановката, която има с Тиемуе Бакайоко, който притегли от Монако за 40 милиона паунда през 2017-а година. Той обаче съвсем не е играл през двете си години чартърен в Милан. Вероятно лондонани ще бъдат принудени да изплатят огромна част от оставащата част от заплатата по контракта му, който е за още една година, откакто трансферната му стойност се срина. Баба Рахман е различен несполучлив образец. 28-годишният футболист кара седмия си наем, този път изпадналия от Чемпиъншип Рединг.

Прилагането на новата тактика, като в първия тим на Челси попадат 31 играчи, а 21 са дадени чартърен. Evening Standard написа, че „ сините “ желаят да се разделят с до 15 футболисти това, което се обрисува да бъде доста натоварено, защото съвсем новият управител Маурисио Почетино ще би трябвало да прави огромни промени по състава.

От младите играчи на Челси - Дуйон Стърлинг, ще се причисли към Рейнджърс, до момента в който Ксавиер Симонс беше продаден на Хъл Сити. Очаква се ненужни футболисти като Маланг Сар, Итън Ампаду и Хенри Лорънс също да изоставен. Почетино също ще има думата си за бъдещето на Ромелу Лукаку и Калъм Хъдсън-Одой, откакто бъде назначен.

Chelsea to disband loan army as Todd Boehly prepares major change

✍️
— Standard Sport (@standardsport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР