Челси се класира за финала на Световното клубно първенство, след

...
Челси се класира за финала на Световното клубно първенство, след
Коментари Харесай

Челси се класира за финала срещу Палмейрас на световното за клубове

Челси се класира за финала на Световното клубно състезание, откакто победи първенеца на Азия - Ал Хилал, с 1:0 в мач, който не игра в Абу Даби. За европейския клубен първенец това е първи мач в шампионата, до момента в който отборът от Саудитска Арабия отстрани Ал Джазира след триумф с 6:1.

Лондончани са без своя управител Томас Тухел, който в неделя даде позитивен резултат на теста за ковид.

Тимът на германеца можеше да поведе още в 11-ата минута, само че ударът на Зиеш мина над вратата. В 18-ата Лукаку се размина с центриране на Аспиликуета. Осем по-късно шут на белгиеца бе избавен, само че в 32-ата той въпреки всичко се разписа. Хавертц центрира, Ал Шахрани не се намеси добре и Лукаку нямаше по какъв начин да пропусне.

В началото на втората част Кай Хаверц удари гредата. Малко по-късно Хаким Зиеш можеше да вкара, само че вратарят на Ал Хилал се намеси. В 64-ата минута пристигна най-чистата обстановка за азиатския отбор, когато Марега излезе самичък против вратаря, само че Кепа избави.

В идващите минути Ал Хилал сътвори още две рискови положения пред вратата на Челси, само че и те не бяха осъществени.

В разногласието за оценката " сините " от Лондон ще срещнат Палмейрас, който през вчерашния ден победи египетския Ал Ахли в първия полуфинал. Финалът е в събота.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР