Челси приема Лил в първи 1/8-финален двубой между двата клуба

...
Челси приема Лил в първи 1/8-финален двубой между двата клуба
Коментари Харесай

Кошмарната форма на Ромелу Лукаку е водеща тема в европейската преса преди 1/8-финала с Лил

Челси приема Лил в първи 1/8-финален дуел сред двата клуба в Шампионската лига, а Ромелу Лукаку е водещата тематика в съвсем всички спортни издания на „ остарелия континент “. Основната причина е, че рекордната покупка още веднъж навлезе в онази кошмарна форма, която го прогони първия път от „ Стамфорд Бридж “.

„ Фактът, че Тухел започва Лукаку във всеки от последните 10 мача на Челси приказва, че германецът се пробва да построи съгласие сред нападателя си и останалата част от тима, само че играчите към 28-годишния нападател не престават да се менят. Докато Тухел не откри вярната формула за поддръжка на Лукаку, голаджията на Челси ще продължава да стои отвън подтекста, без значение какъв брой пъти допира топката “. Това гласи част от разбора на The Telegraph за обстановката с белгиеца.

„ Статичното показване от Лукаку не изпълва офанзивата на Челси с капацитет. Улавя се възприятието, че Тухел прави компромис с убежденията си, като ориентира тима си към тарана, а това ощетява отбора от част от качествата му, като залага на физическата мощ на Лукаку. Това нарушава синхрона в последователно изгражданите офанзиви и не наподобява някой да се приспособява добре в тази обстановка “. Това пък написа в The Guardian за рекордната облага от Челси през лятото.

„ Головата форма на нападателя е емблематична за неналичието на синхрон и непрекъснатата загуба на убеденост. Желанието му да впечатли и да отговори на напрежението е свирепо, само че за в този момент това носи изгоди единствено на съперниците. Проблемът наподобява не е единствено в тактическите решения, само че имаме и чувството, че се намесва и човешкият детайл “, гласи тест от разбора на Independent.

Самият Томас Тухел признава, че има проблем с офанзивната игра на тима му, само че го отдаде на намаления брой голови положения, пред които се открива водещият му нападател.

Дидие Дрогба също се намеси в мненията, само че този път със съвет. Той желае Ромелу Лукаку да се поучи от личните му неточности, като по този начин ще успее да откри метод, с цел да излезе от головата суша. Котдивоарецът споделя още, че е обикновено напрежението да е огромно, тъй като белгиецът се завърна на място, където един път към този момент се провали.

Срещата сред Челси и Лил на „ Стамфорд Бридж “ е от 22:00 часа довечера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР