Чехия не изпитва недостиг на ваксини срещу коронавирус и поради

...
Чехия не изпитва недостиг на ваксини срещу коронавирус и поради
Коментари Харесай

Чехия не изпитва дефицит на ваксини

Чехия не изпитва дефицит на ваксини против ковид и заради това не се нуждае от препарати, които не са минали узаконяване от Европейската организация за лекарствени средства (ЕМА). „ В страната идват задоволително количество ваксини. Не се нуждаем от други препарати (бел. ред. които не са регистрирани в Европейския съюз) “, сподели чешкият министър председател Андрей Бабиш.

Чешкият фармацевтичен регулатор – Държаният институт за надзор на лекарствените препарати, а 29 април заяви, че приключва изследването на съветската ваксина „ Спутник V “. Причината е незадоволителна информация от производителя.

Кампанията по имунизиране на популацията в Чехия стартира на 27 декември 2020 година ваксинирани са 2 170 489 души. И двете дози от препарата са получи 1 003 444 души. В страната се доставят ваксини от американския производител Pfizer и немския му сътрудник BioNTech, американските Moderna и Johnson & Johnson, а също по този начин и британско-шведската AstraZeneca.

Близо 70% от чехите желаят да се имунизират, сочи изследване измежду популацията, което наброява 10 702 000 души. От началото на пандемията общият брой на инфектираните е 1 634 114 души, а на излекуваните –1 555 215. Починалите са 29 343 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР