Чехия е изпратила танкове Т-72 и бронетранспортьори БМП-1 на Украйна.

...
Чехия е изпратила танкове Т-72 и бронетранспортьори БМП-1 на Украйна.
Коментари Харесай

Чехия изпраща танкове на Украйна, съобщават чешки медии

Чехия е изпратила танкове Т-72 и бронетранспортьори БМП-1 на Украйна. Новината оповестиха чешката телевизия и изданието " Млада фронта през днешния ден ", представени от международните организации.

Става дума за десетки машини от двата типа, те са от складовете на чешката войска и са неизползвани, съобщи депутатът от чешкия парламент Ондржей Бенешик, представен от " Млада фронта през днешния ден ".

" Регистрирани са доставки за украинските въоръжени сили на чешки БМП и танкове Т-72 ", означи той. " Воюващата украинска войска в този момент фактически се нуждае от такава тежка техника, освен това много. Надявам се тези доставки да продължат и за в бъдеще ", добави депутатът.

Железопътните ешелони с тежката военна техника, натоварени на платформи, са потеглили през вчерашния ден от Чехия. Действията на Прага са съгласувани с другите страни от НАТО, означи " Млада фронта през днешния ден ".

По данни на изданието на Украйна са доставени 40 танка Т-72. В случая с БМП-1 става дума за не повече от 50. Т-72 и БМП-1 в предишното са създавани и в Чехословакия по руски лиценз. Според специалисти няма да бъде нужно украинските бойци да бъдат преобучавани, защото умеят да си служат с това оръжие.

Според вестника преди няколко дни Чехия е изпратила на украинската войска самоходни зенитно-ракетни комплекси руско произвеждане 9К35 " Стрела-10 ". На 27 февруари чешкото държавно управление утвърди безплатно предаване на Украйна на военни материали на стойност 400 милиона крони (около 16,2 млн. евро).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР