Чеченският лидер Рамзан Кадиров за пореден път защити многоженството, което

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров за пореден път защити многоженството, което
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров защити многоженството: Не аз разрешавам по 4 жени, а Всевишният

Чеченският водач Рамзан Кадиров за следващ път отбрани многоженството, което е неразрешено в Руската федерация, като съобщи, че то в никакъв случай не е изчезвало в Чечения, " даже в епохата на Съюз на съветските социалистически републики ".

" Не съм аз този, който дава позволение, Всевишният ни разрешава да имаме четири дами. Винаги, даже в най-тежките времена на Съюз на съветските социалистически републики, си вземахме втора, трета и четвърта брачна половинка. Невъзможно е да ни го забранят ", разгласи по телевизия " Россия-24 ", представена от Българска телеграфна агенция, чеченският водач, който от 2007 година ръководи с желязна ръка дребната мюсюлманска република в Кавказ.

Според Кадиров сключването на цивилен брак в кметството служи само за подялбата на имуществото при бракоразвод. Той сподели, че законът за гражданска регистрация на браковете има " подли цели " и е първият симптом, че сред мъжа и дамата липсва доверие. Законът е първа крачка за разрушение на фамилията, съобщи той.

Баща на 10 деца единствено от една жена и на още две осиновени, Рамзан Кадиров към този момент отбрани полигамията в прорез с съветския закон, който я не разрешава, защото, по думите му, " има повече дами, в сравнение с мъже. И всички те би трябвало да намерят мястото си в живота ".

Същевременно чеченският президент опроверга слуховете, че в републиката се приготвят законодателни начинания за въвеждане на многоженството и подсети, че " ние живеем в световна страна ".

" Това не се разисква на законодателно ниво, само че в случай че обичаш една жена - дами се и я издържай. Не споделяме, че той (съпругът) е взел и четирите съпруги по реда на закона за гражданския брак и те са регистрирани. Наречете ги както желаете, само че по нашата вяра тя е законна брачна половинка ", разясни Кадиров.

Кадиров неведнъж е заявявал, че ислямският закон стои по-високо от " законите на Руската федерация ".

През май 2015 година той отбрани обществено отразената необятно в медиите сватба на собствен към този момент женен доближен със 17-годишна чеченка, провокирала многочислени рецензии в Русия.

В същото време Кадиров цялостен живот е споделял живота си единствено с една брачна половинка. С нея той се среща още в учебно заведение. Медни Мусаевна, също като останалите чеченски съпруги, рядко се появява пред аудитория и съвсем не съпровожда брачна половинка си в неговите работни задания. Въпреки това тя се употребява с огромен престиж измежду жителите на Чечения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР