Чеченският лидер Рамзан Кадиров твърди, че бивши наемници от групата

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров твърди, че бивши наемници от групата
Коментари Харесай

ISW: Хиляди бойци от Вагнер ще бъдат под чеченско командване

" Чеченският водач Рамзан Кадиров твърди, че някогашни наемници от групата " Вагнер " ще преминат под командването на чеченските сили. Въпреки това някои източници оспорват декларираната от него цифра от 3000 бойци. "


Това разгласи Институтът за проучване на войната /ИИВ/ (Institute for the Study of War /ISW/) в последния си отчет.

Кадиров направи изказване на 5 април, като съобщи, че вследствие на договарянията е договорено бившите наемници да се причислят към частта на чеченските специфични сили " Ахмат ".

Преговорите са водени с водача на вагнеровците Александър Кузнецов, който употребява прякора " Ратибор ".

Кадиров изясни, че свободните места в поделението " Ахмат " са предоставени от съветското Министерство на отбраната (МО), а някогашните сили на " Вагнер " ще се регистрират на МО, а не на командването на Росгвардия.

Докладите демонстрират, че съветското МО „ официализира контрола върху някои детайли от оставащите сили на групата Вагнер – цел, която то преследва от 2023 година “, показва ИИВ.

Анализаторите считат, че точно опитите на Министерството на защитата да поеме " Вагнер "  накараха водача на групировката Евгений Пригожин да стартира несполучлив протест през юни 2023 година

Един съветски боен блогър също упрекна Кадиров в „ преувеличаване на броя на трансферирания личен състав на " Вагнер ", потвърждавайки, че множеството чиновници на групата ненавиждат Кузнецов и се намират в Африка “, оповестява ИИВ.

Друг блогър, обвързван с Кремъл, заяви, че „ силите на " Вагнер " преди този момент са формирали отряда Камертон под командването на Ахмат Спецназ и че съветското МО не е забранило на този отряд да употребява символиката, мрежите и системите за ръководство на " Вагнер ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР