Чеченският лидер Рамзан Кадиров имал животозастрашаващи проблеми с бъбреците миналия

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров имал животозастрашаващи проблеми с бъбреците миналия
Коментари Харесай

Кадиров имал животозастрашаващи проблеми с бъбреците

Чеченският водач Рамзан Кадиров имал животозастрашаващи проблеми с бъбреците предишния месец. Оттогава обаче той се се възстановил, сподели ръководителят на Главната дирекция на разследващата организация на Украйна (ГУР).

Седмици наред се разпространяваха клюки, че Кадиров, който ръководи най-вече мюсюлманската южна съветска република Чечня от 2007 година, страда от съществени бъбречни проблеми.

Спекулациите по отношение на здравословното положение на чеченския водач се ускориха предишния месец. Тогава  представителят на украинското военно разузнаване Андрий Юсов сподели, че Кадиров боледува отдавна и е със систематични здравословни проблеми.

В обществените мрежи имаше и клюки, че Кадиров е мъртъв или в кома

„ Има здравословни проблеми, правилно е. В интервала, който преди малко споменахте, той беше в действителност болен, само че се възвърне “, сподели началникът на ГУР генерал-лейтенант Кирило Буданов пред „ Украинска истина “. „ Трябва да го признаем, без значение дали ни харесва или не.

Буданов добави:

“Има проблеми с бъбреците. Имаше опасност за живота му, само че оцеля. ”

А както постоянно прави, Кадиров пребори погрешните изказвания с видеа в обществените си мрежи

Първо той разгласява клипче от “сутрешния си джогинг ”, а след това разгласи, че е жив и здрав и отива в Московската централна клинична болница, с цел да посети чичо си, който се лекува там.

Каналът на Кадиров пусна видео на чеченския водач, седнал в болнична стая до чичо си. В клипа човек, който наподобява като доктор, споделя, че Хас-Магомед Кадиров е в болница от две седмици и прибавя:

„ Днес е 20 септември “.

На 28 септември Кремъл пусна видео, на което се вижда по какъв начин съветският президент Владимир Путин беседва с Кадиров.

Държавната осведомителна организация РИА Новости заяви, че двамата са разискали обстановката в Чечения и присъединяване на чеченски бойци в нахлуването на Путин в Украйна. Чеченските бойци на Кадиров се сражаваха дружно с войските на Путин в пълномащабното навлизане в Украйна.

„ Предайте най-хубавите си пожелания на момчетата. На техните фамилии, най-хубави пожелания. Знам, че вие ​​сте персонално ангажирани с тези проблеми от самото начало, в това число поддръжката на фамилиите на нашите момчета, които се бият на фронтовата линия. Те се бият решително, самоуверено, героично “, сподели Путин по време на срещата им.

Кадиров сподели, че неговите бойци са в положително въодушевление и че всекидневно залавят украински бойци и унищожават техника

По-рано Кремъл отхвърли да разяснява здравословното положение на Кадиров, заявявайки, че това не е въпрос на съветския президент.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР