Че Албена е все така директна се убеждаваме и от

...
Че Албена е все така директна се убеждаваме и от
Коментари Харесай

Албена Вулева след гурбета: Не ми ровете в междукрачието, не съм си продавала бъбреците в Кипър!

Че Албена е все по този начин директна се убеждаваме и от изявлението, което тя даде за " Уикенд ". В диалога стана дума и за персоналния й живот, и за религията й и за новата телевизия на Слави Трифонов, само че фокусът беше най-много върху гурбета й зад граница. Вулева се труди до късна есен на рецепцията в кипърски хотел, а след завръщането си в България отново търси работа в чужбина.

- Албена, добре сте си пристигнала! Как се чувствате след гурбета в Кипър?
- Не се прибрах с готовност. Тук контрастът с мястото, където бях в Кипър, е прекомерно огромен. Направо си е мотив за меланхолия. Малко ми е сдухано в този момент от ситуацията, въпреки постоянно да съм знаела, че България не е най-прекрасното място на света за живеене. В минорно въодушевление съм, само че пък какво от това... Смятам да остана, колкото се може по-малко. Правя всичко допустимо да отпътува още веднъж в чужбина, аплайвам за работни позиции в Кипър, които считам, че са подобаващи за мен. Когато бъда утвърдена някъде, просто ще си подвигна гълъбите. Към момента доста ми подхожда Кипър, само че дотам не ми се седи в България, че бих отишла под дърво и камък, единствено и единствено да не заставам тук.

- Чак толкоз зле ли се чувствате тук?
- Прекалено тъмен, монотонен и отегчителен е тук животът. Усилията, които поставяме, са обезсмислени. По-леко и с наслада живеят хората на други места по света. Съвсем инцидентно се озовах в Кипър - просто желаех да се махна от България, да сменя ситуацията. Отивайки в курорта Протарас, видях голямата разлика. Често съм пътувала и до Турция, която също не е най-прекрасната страна на света, само че и там е доста по-добре от тук. Където и да съм, все е по-добре от България. Не, почтено, не ми се стои към този момент тук. Наистина едвам устоявам.

- Какво работехте в Кипър?
- Работех като админ на рецепция в хотел. Искам още веднъж да се върна там, тъй като службата беше повече от приятна. В Протарас, където бях, хотелите са от 4 звезди нагоре - няма ниска категория. Но зимният сезон е мъртъв и курортът e затворeн. Надявам се идващото лято отново да съм там. Срамна работа няма. Полагаш труд и получаваш възнаграждение, което там е почтено. Никой не може да съществува без да си подсигурява препитанието. Натисне ли те гладът, ще свършиш какво ли не, даже това, което не умееш чак толкоз добре. Ако не съм аз, доста публицисти няма да взимат заплати. Прочетох какви са ги съчинили по мой адрес... Да ги успокоя – няма какво да ме мислят, доста съм си добре.

- Доволна ли сте от заплащането в чужбина?
- Нормално е заплащането, никога не е високо. Предимството е, че разполагах с безвъзмездна храна и заслон, че не харчех за консумативи и интернет. Единственият разход, който имах, беше телефонът. Напълно задоволителен е приходът ми там, с цел да се изпращат пари в България и да се живее почтено в Кипър.

- Изпращала сте пари в България ли?
- Да, несъмнено. В България имам 2 жилището, които подкрепям, две кучета, майка... Всичко това по никакъв метод не ми е слязло от гърба като разход.

- Знаеха ли в Кипър, че сте известна персона в България?
- Да, в Кипър са към 40 000 българите. И в Протарас, където работех, имаше много. Още в първата седмица се беше разнесла новината за идването ми измежду землячеството, разясняваше се в българските групи във фейсбук. Не желаех тази информация да стига до самите кипърци, тъй като съм изморена от внимание. Не искам да бъда третирана като медийна персона. Не потвърждавах до последно коя съм, само че нямаше по какъв начин да не схванат в Кипър за мен. Без да ща, и там се прочух (смее се – б.а.).

- Говори се, че в Кипър сте съумяла да си намерите мъж...
- Айде да не се ровим в междукрачието, дано някои неща да си останат за мен. Чак такива откровения не ми се вършат, въпреки да разбирам, че на хората им е забавно. Тези, които се вълнуват, ще ги успокоя, че аз без любовници, гаджета, афери, флиртове, трайни и нетрайни взаимоотношения с мъжете в никакъв случай в този живот не съм оставала. В Кипър, зад Кипър и даже след идването ми в България тази тематика за мен е доста дейна и постоянно с нови попълнения.

- Преди да заминете за Кипър сте си заложила колата за пари...
- Нищо не съм залагала и продавала - нито коли, нито бъбреци. Милата ми кола си беше на заплатен паркинг. След като се прибрах, е пред блока ми, с цел да ми е на разположение. Отново би трябвало да обърна внимание, че е хубаво да се ревизират информациите и хората да не се радват авансово на някакво несъществуващо непознато неблагополучие. Сега към този момент в действителност замислям да си продам колата, тъй като ще отпътува евентуално за доста дълъг интервал и няма да ми би трябвало. Просто иска ми се наложи да си купя автомобил в Кипър.

- Мислила ли сте да продадете цялото си имущество в България и двете с майка ви Людмила Захажаева да се установите за непрекъснато в чужбина?
- Склонна съм да разпродам всичко и да заминем да живеем където и да е отвън България - било в Кипър или на друго място. Не съм го сторила все още, тъй като не съм се ориентирала добре – не съм избрала локация и нямам към момента някаква непоклатимост. Бях единствено за няколко месеца в Кипър и не ми беше допустимо да проуча къде е преференциално да купя жилище - в кой регион, дали там или на друго място. По принцип най-вероятно по този начин ще стане. Повече от склонна съм да продам всичко в България и да се установим някъде в чужбина. Искам да пребивавам на красиво и топло място, в уредена страна, с доброжелателни хора, които изкарват прехраната си почтено.

- Ако в този момент ви предложат добра работа в България, ще приемете ли?
- Не, никога. Нямам и най-малкото предпочитание да остана в България. Дори и да изскочи някаква доста хубава и добре платена работа, не бих траяла да пребивавам тук. Заобикалящата конюнктура не ми подхожда, методът по който не е уредена страната... Самата инфраструктура е доста по-различна от тази в чужбина. В София не мога да изляза от входа без да нагазя незабавно в локви и всевъзможни отпадъци. Няма и улични лампи, по улиците се върви в цялостен мрак.

- На назад във времето ли е работата ви по дизайнерската линия за бижута „ Хаял”?
- Харесвам си заниманието, обичам си го, мое си е. С мен си е неразделно, няма да го занемарявам. Докато бях в Кипър, доста хора си поръчваха бижута, само че нямах опция да ги изработя. Сега би трябвало да обърна внимание на поръчките. Правя ги напълно ръчно и лишава време, с цел да ги произведа.

- Приехте исляма, само че след това имахте съмнения дали да не се върнете към християнството. Какво решихте в последна сметка?
- Преди да отпътува за Кипър одобрих напълно публично исляма. Дори ми дадоха документ и ме записаха в регистрите за мюсюлмани. Опитаха се някакви разколебавания да ми вкарват всякакви хора, само че аз съм устойчива. Убедих се за прощален път, че направеният избор е повече със сърцето, в сравнение с с разсъдъка. Пожелах да се обърна към исляма чисто интуитивно, по възприятие, и едвам по-късно разучих религията като наличие и обръщение. Изборите, които съм правила в живота по нюх, постоянно са се оказвали точни. Ако съм бъркала някъде, то е било, когато съм се опитвала да вкарам някакво сметкаджийство.

- Гледахте ли новата телевизия на вашия отдавнашен „ любимец” Слави Трифонов? Ако да, хареса ли ви каналът?
- Не съм гледала. Прочетох мнения, че бил огромен неуспех стартът, че наличието било старомодно и така нататък Не ме учудва по никакъв начин даже това. Важно е за хората под светлините на прожекторите да могат да вървят напред. Слави не е в крачка с времето, зациклил е някъде доста обратно в предишното, и за него доста по-удачно щеше да е, в случай че се беше отдръпнал преди да се окаже в неприятно забвение след подбив и неуважение. За какво му беше нужна тази кабеларка? С нея хората по този начин го осмяха и оплюха... Можеше да напусне сцената на бял кон, та феновете с носталгия да си спомнят за него. А в този момент какво? Някакъв презрян край.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР