Чаят от ройбос e полезен за здравето ви и има

...
Чаят от ройбос e полезен за здравето ви и има
Коментари Харесай

Девет причини да пиете чай от ройбос всеки ден

Чаят от ройбос e потребен за здравето ви и има другоземен усет.

Ако го консумирате всеки ден, то ще засилите имунната си система и ще бъдете по-устойчиви на разнообразни грипни положения, написа.

Ето и още 9 аргументи, заради които да го включите в всекидневието си.

Противовъзпалителни и антиоксидантни свойства

Една от главните аргументи човек да се разболее е цялостното инфектиране на организма. Това дружно с оксидативния стрес (свободните радикали) може да докара до съществени болести. Приемът на чай от ройбос пази клетките и ги защищава от напрежението.

Подобрява здравето на сърцето

В чая се съдържа и тип флавоноид, който намалява кръвното налягане. Той също изцяло усъвършенства кръвообращението. Понижава и равнищата на неприятния холестерол, който е отговорен за доста от проблемите на кръвоносните съдове.

Предпазва от диабет

Чаят има понижаващ резултат върху кръвната захар и по този метод може да ви защищити от развиването на диабет. Най-малко ще подобрите общото си здравословно положение.

Предпазва от рак

Кверцетин е растителният детайл, който е открит в чая. Той се употребява за лекуване на разнообразни болести. Медикаменти с това вещество се употребяват за потискането на раковите тумори и развиването на разновидности при клетките. В допълнение към това, чаят оказва помощ на тялото да създава антитела, които са срещу рак, алергични реакции и даже СПИН.

Помага на храносмилането

Чаят ще ви помогне да подобрите храносмилането си, изключително когато страдате от диария, запек или други храносмилателни проблеми. Включете го в менюто си и ще видите какъв брой по-добре ще се усещаше.

Заздравява костите

В чаят се съдържат два флавоноида - ориентин и лутеолин. Те дават отговор за синтезирането на минерали в костите и по този метод се подкрепя и тяхната издръжливост. Ако имате проблеми в тази област, пробвайте се да ги решите с чая.

Повече от нас имат навика, до момента в който се хранят да употребяват някаква напитка - портокалов сок, сода, вино или бира. Но съгласно ново изследва...

Подпомага отслабването

Полифенолите са антиоксиданти се съдържат в чая и разграждат мазнините към корема. Ето за какво можете да включите и този чай, а освен зеления, в случай че сте решили да отслабвате.

Бори се с алергии

Консумацията на чай от ройбос може да повлияе на положението при алергии. Става дума освен за сезонни, само че даже и за тежки хранителни, както и при астма.

Поддържа кожата и косата

В чая има алфа хидрокси киселини, които са известни с благотворното си деяние върху кожата. Заради огромното количество антиоксиданти, чаят е прочут и със своето удобно въздействие върху бръчките. В допълнение към това, той има свойството да пази и фоликулите на косъма, като прави косата по-здрава и устойчива на разнообразни въздействия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР