Чавдар Велинов, който напусна групата на БСП в парламента, се

...
Чавдар Велинов, който напусна групата на БСП в парламента, се
Коментари Харесай

Напусналият групата на БСП Велинов: Ръководството не признава чуждо мнение

Чавдар Велинов, който напусна групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание, се причисли към групата на шестимата социалисти, които се отделиха предишния месец. Той застана до тях на брифинг, на който бе показана новата законодателна самодейност на самостоятелните към този момент депутати за кредитирането на студенти.

Велинов изясни, че не е напуснал групата дружно с шестимата си приятели заради персонален битов проблем. Той обаче няма да напуща партията.

" Моите кардинални разлики са по метода на водене на политиката на групата, по метода на взимане на решения, по духа, който витае в групата. Моята душа е спокойна, аз съм убеден, че това, което върша, е верният метод, тъй като това, което ни завещаха бащите на социализма в България, е нарушено изрично ", разяснява той, представен от dariknews.bg.

" Няма да напусна партията, партията е в мен. 50 година аз членувам в тази партия. Нашата партия през днешния ден се е поддала на властолюбивото възприятие да си едниствен, управлението да е само, безгрешно, непризнаващо никакво непознато мнение ", продължи Велинов.

Попитан дали ще има още отцепници, Красимир Янков уточни, че това е персонален акт.

" Това е персонален акт на всеки в Българска социалистическа партия. Всеки един от нас осъзнато е взел това решение, с цел да се раздели с тези 130-годишни темели, които сега изгниват ", разяснява той.

На въпрос дали напусналите ще създадат нова партия, Янков отговори, че бъдещето ще покаже.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР