ChatGPT на мобилни устройства вече може да сърфира в интернет,

...
ChatGPT на мобилни устройства вече може да сърфира в интернет,
Коментари Харесай

ChatGPT вече може да търси в интернет, но само чрез Bing

ChatGPT на мобилни устройства към този момент може да сърфира в интернет, само че единствено посредством Bing.

Днес OpenAI разгласи, че клиентите на ChatGPT Plus, премиум версията на чатбота с изкуствен интелект на компанията, могат да употребяват нова функционалност в приложението ChatGPT, наречена „ Сърфиране “, с цел да накарат ChatGPT да търси отговори на въпроси в Bing.

Функцията може да бъде задействана като отидете в раздела „ Нови функционалности “ в настройките на приложението, изберете „ GPT-4 “ в превключвателя на езикови модели и изберете „ Браузване с Bing “ от падащия лист. Функцията е налична както в приложението за iOS, по този начин и за Android.

OpenAI споделя, че „ Браузването “ е изключително потребно за поръчки, свързани с настоящи събития и друга информация, която „ надвишава първичните данни за образование на ChatGPT “. Когато функционалността е деактивирана, знанията на ChatGPT се простират до края на 2021 година.

Новата функционалност на ChatGPT ще се появи по някое време тази година, като сигурно ще направи ChatGPT по-полезен, изключително за научни проучвания.

Но ограничението на опциите за търсене на ChatGPT до Bing наподобява напълно малко като неприятелски към потребителите ход. Бизнес претекстовете са явни – OpenAI е в тясно партньорство с Microsoft, която е вложила над 10 милиарда $ в стартъпа, само че Bing надалеч не е всички търсачки.

Още през 2011 година един разбор откри, че Bing евентуално незаслужено дава повече резултати, свързани с Microsoft, в сравнение с с Гугъл. Неотдавна изследване на Станфорд сподели доказателства, че водещите резултати от търсенето в Bing съдържат „ обезпокоително “ количество дезинформация.

Microsoft безспорно продължава да усъвършенства логаритмите на Bing, само че казусът с новата функционалност за сърфиране в интернет на ChatGPT е, че когато Bing неизбежно се провали, потребителите няма да имат други възможности от които да се възползват.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР