Чатботовете с изкуствен интелект все още имат много несъвършенства(снимка: CC0

...
Чатботовете с изкуствен интелект все още имат много несъвършенства(снимка: CC0
Коментари Харесай

Изненада: Чатботът Bard предпочита iOS пред Android


Чатботовете с изкуствен интелект към момента имат доста недостатъци
(снимка: CC0 Public Domain)

На въпроса коя операционна система е по-добра – Android или iOS, наподобява освен хората, само че и известните чатботове с изкуствен интелект не могат да намерят явен отговор.

Наскоро в мрежата се появи туит, съгласно който чатботът Bard, създаден от Гугъл, е предпочел iOS пред Android, като дава подробни аргументи за решението си. Въпреки че това мнение на Bard стана извънредно известно, спомагателни опити разкриха, че ботът на Гугъл не е корав покровител на Apple и най-вероятно тази оценка се дължи на несъвършенството му.
още по темата
Както неотдавна заяви потребителят на Twitter Джунейд Абдурахман, на въпроса „ iOS или Android предпочитате? ” ботът Bard отговори, че избира мобилната платформа на Apple. Това провокира вълна от смешки в мрежата.

Порталът Android Authority реши да възпроизведе опита, като ненапълно усложни задачата и замени iOS и Android в една и съща поръчка. Оказа се, че на чатбота по принцип му е все едно кого хвали – той избира операционната система, която е посочена първа в предлагането.

Но в някои случаи словоредът не играе специфична роля. На въпрос дали Bard харесва Windows или Mac, чатботът постоянно избира платформата на Apple, без значение коя операционна система е преди всичко.

За благополучие на Гугъл, когато публицистите питат дали Android е по-добър от Symbian, ботът избира продуктите на родната компания, без значение от реда на думите в изречението.

Фактът, че даже дребни промени в поръчките могат да доведат до изцяло разнообразни отговори, е прочут от дълго време. Но новината, че редът на думите в изречението може да повлияе доста на резултатите от непосредствено съпоставяне, може съществено да навреди на репутацията на продукта.

Цялата история обаче има своите позитивни страни – явно Гугъл към момента не инструктира бота да избира своите артикули в ущърб на конкурентните разработки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР