Чатботът ChatGPT не успя да се справи с диагностицирането на

...
Чатботът ChatGPT не успя да се справи с диагностицирането на
Коментари Харесай

ChatGPT не успя да се справи с диагностицирането на сърдечните заболявания

Чатботът ChatGPT не съумя да се оправи с диагностицирането на сърдечните болести. Това настояват американски кардиолози, които са анализирали резултатите от работа на изкуствения разсъдък. Резултатите от изследването им са оповестени в списание PLOS ONE.

Учени от Вашингтонския държавен университет (САЩ) използваха чатбот от OpenAI, с цел да оценят риска от сърдечни болести в редица случаи.

След като заложиха десетки хиляди описания на признаците, кардиолозите видяха, че чатботът не се оправя със задачата – постоянно прави неточности и си опонира.

 Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект Тази сутрин 3 мин. Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект  Запознайте се с Виктория – ИИ представителят на външното министерство на Украйна (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 3 мин. Запознайте се с Виктория – ИИ представителят на външното министерство на Украйна (СНИМКИ и ВИДЕО)  „ Това е най-хубавият ми късмет да се преборя “: Тестват нова ваксина против рак на кожата Светът 5 мин. „ Това е най-хубавият ми късмет да се преборя “: Тестват нова ваксина против рак на кожата  Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите? Светът 5 мин. Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите?  Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект Тази сутрин 3 мин. Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект  Запознайте се с Виктория – ИИ представителят на външното министерство на Украйна (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 3 мин. Запознайте се с Виктория – ИИ представителят на външното министерство на Украйна (СНИМКИ и ВИДЕО)  „ Това е най-хубавият ми късмет да се преборя “: Тестват нова ваксина против рак на кожата Светът 5 мин. „ Това е най-хубавият ми късмет да се преборя “: Тестват нова ваксина против рак на кожата  Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите? Светът 5 мин. Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите?

Според създателя на проучването доктор Томас Хестън болката в гърдите е най-важният признак на сърдечно заболяване. Въз основа на тези данни лекарите правят оценка рисковете и диагностицират болесттите.

В изследването обаче ChatGPT постоянно прави оценка едни и същи пациенти по друг метод.

Д-р Хестън означи, че това може да се дължи на равнището на произволност, което е заложено в настоящата версия на чатбота.

В същото време доктор Хестън уточни, че към момента има вяра в изгодите от инструментите за изкуствен интелект (ИИ) в медицината.

Кардиологът разяснява, че ChatGPT демонстрира отлични резултати в диференциалната диагноза, когато лекарите слагат единствената вярна диагноза въз основа на признаците.

В края на април американската биотехнологична компания „ Модерна “ разгласи партньорството си с OpenAI. Неговият чатбот ще помогне на компанията да развие някои медицински области. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР