Частно училище и детска градина в София са с констатирани

...
Частно училище и детска градина в София са с констатирани
Коментари Харесай

Частно училище и детска градина в София с констатирани нарушения на противопожарната безопасност


Частно учебно заведение и детска градина в София са с установени нарушавания от “режимен темперамент ” на противопожарната сигурност. Това се схваща от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев до депутата от “БСП за България ” Румен Георгиев. Поводът за депутатския въпрос е сигнал на родители, че постройката, в която частната детска градина и учебно заведение се обитават, не отговаряла на условията за противопожарна сигурност, съобщи кореспондент на БГНЕС. На 28 септември т.г. пожарната е направила инспекция и е дала период за премахване на установените нарушавания – 30 октомври.

От уеб страницата на частната детска градина и учебно заведение, ситуирани на столичния бул. “Симеоновско шосе ”, излиза наяве, че в тях би трябвало да се образоват 740 деца. Годишните такси за дете възлизат на към 12 000 лева На интернет-страницата на учебното заведение и градината е посочено още, че те се употребяват със “закрилата на Френското посолство в София ”.

Вътрешният министър Валентин Радев написа до депутата Румен Георгиев, че частното учебно заведение и детската градина действат от 2009-та година, като през годините са осъществени общо седем инспекции. При една от тях не са открити нарушавания на разпоредбите и нормите на противопожарна сигурност. При останалите са връчвани констативни протоколи и разпоредби. Така се е случило и преди 10 дни, когато по сигнал, пожарната е направила ревизия на обекта, при “която са установени нарушавания от режимен темперамент: част от инсталираните евакуационни осветителни тела са с нарушена техническа редовност, част от димоуплътнителните порти, инсталирани на стълбищните кафези, са с нарушена техническа редовност, подземният гараж на учебното заведение не е оборудван с задоволителен брой нормативно изискващи се уреди за в началото гасене на пожари, в подземния гараж е открито съществуване на складирани горими материали и съоръжение ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР