Частните собственици край къмпинг Арапя имат право да изсичат дърветата

...
Частните собственици край къмпинг Арапя имат право да изсичат дърветата
Коментари Харесай

Изсичането на боровата гората в Арапя е законно, констатира Дирекция по горите

Частните притежатели край къмпинг " Арапя " имат право да изсичат дърветата от боровата гора, които попадат в парцелите им.
 Бивш общински консултант от ГЕРБ е вложителят във вилите в Арапя  Спряха противоречивите градежи на Арапя, Алепу и Градина  Секат борова гора край Арапя за нов хотел
Това каза директорът на Регионалната дирекция по горите в Бургас инж. Станимир Божанов, представен от БНР.

Боровата гора край къмпинг " Арапя " е с напълно променено предопределение по Закона за опазването на земеделските земи. Земята е върната на частни притежатели и изсичането на дърветата е законно, безапелационен е инж. Божанов. 

Още при устройствения план на Царево от 1996 година боровата гора от къмпинг " Арапя " на повърхност от 41 дка е устроена като селскостопански фонд. През 2006 година от нея са извадени 22 дка, които към този момент са били с променено предопределение, уточни още шефът на Регионалната дирекция по горите. 

" Най-общо установяваме, че площта понижава. За да понижава, това е тъй като е осъществена смяна на предназначението на част от тези парцели. Те по документи и по нотариални актове са аграрни земи. И към този момент тук смяната на предназначението е станало от Областната дирекция по земеделието и горите ", означи Станимир Божанов.

В края на предходната седмица стана ясно, че инвеститорът, който строи 15 вили в боровата гора край къмпинг " Арапя ", е някогашен общински консултант от ГЕРБ в Царево. 

Към момента строителството на " Арапя " и " Алепу " е спряно от контролните органи, само че единствено краткотрайно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР