Частните лечебни заведения сами формират цените си, когато нямат договор

...
Частните лечебни заведения сами формират цените си, когато нямат договор
Коментари Харесай

Надзорът: Частните лечебници сами формират цени

Частните лечебни заведения сами образуват цените си, когато нямат контракт с НЗОК. Тук въпросът е по-скоро честен и търговски. Това сподели проф. Владимир Пилософ от Изпълнителна организация „ Медицински контрол ” пред Нова телевизия във връзка случая, при който частен медицински център издаде фактура за 530 лева за промиване на уши.

„ Други са органите, които би трябвало да ревизират целесъобразността на цените и до каква степен са обосновани. Нашата задача е да проверим до каква степен лечебното заведение дава отговор с разпоредбите на постановките на закона.

Няма прекомерно високи цени. След като на лечебното заведение е обещано правото да образува цени, какво значи прекомерно висока и прекомерно ниска? В последна сметка за това има разнообразни видове лечебни заведения. Единственото условие към лечебни заведения, които нямат контракт с НЗОК, е цените им да са обществено оповестени ”, добави той.

Проф. Пилософ изясни, че към момента не са направени констативните протоколи на медицинския център в „ Златни пясъци ”.

Изпълнителна организация „ Медицински контрол ” прави и сега инспекции на лечебните заведения по Черноморието. До момента не е регистриран растеж на нарушаванията по отношение на предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР