Частните болници изявиха готовност да се включат в борбата срещу

...
Частните болници изявиха готовност да се включат в борбата срещу
Коментари Харесай

Частните болници също са готови за борбата с коронавируса

Частните лечебни заведения изявиха подготвеност да се включат в битката против ковид. В публично писмо някои от най-големите лечебни заведения обявиха, че имат цялостна готовност и са готови с здравна инсталация и личен състав. 

В една от огромните частни лечебни заведения в столицата подготовка и ограничения за битка с COVID-19 има още преди 10 дни, излиза наяве от репортаж на Bulgaria ON AIR.
„ Ние разполагаме с всичко належащо заради самия факт, че нашият главен предмет на активност са пациенти в доста тежко положение. От тази гледна точна ние разполагаме с над 15 респиратора и това е единствено в нашата болница “, сподели проф. Иво Петров.

„ За мен необичайно прозвучават в общественото пространство информации от вида - имаме два апарата, имаме един, имаме неработещи… Как тогава тази система е работила досега, аз не мога да си го показва “, разяснява шефът на „ Аджибадем Сити Клиник “ Андрей Марков.

Болницата към този момент е готова и с пространства за настаняване на позитивни пациенти. От другата седмица в здравното заведение чакат и така наречен бързи проби, а съгласно проф. Иво Петров целият медицински личен състав знае по какъв начин да работи при пациент със подозрения за вируса.

„ Имаме логаритъм, който е одобрен още от предходната седмица по какъв начин да се работи при подозрителен пациент, който е вероятно положителен. Имаме няколко пространства, където да бъде изолиран преди да стане явен неговият резултат “, изясни той.

Според проф. Петров сега сме изправени пред разновидност на вирус, с който популацията би трябвало да се оправи. Той уточни, че статистиката за броя на заболелите и броя на жертвите не е доста точна. 

“Лабораторно се хваща върхът на айсберга. Реално видяно инфектираните са доста повече, най-вероятно са стотици пъти повече. Ако данните се изчислят вярно, най-вероятно действителната смъртност на брой болни ще падне до 0,3-0,5 ”, сподели още проф. Петров. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР