Частни фирми да се включат в издаването на електронните идентификации

...
Частни фирми да се включат в издаването на електронните идентификации
Коментари Харесай

Демократична България: Частни фирми да дават електронни лични карти

Частни компании да се включат в издаването на електронните идентификации в България, а те да са интегрирани в персоналните карти. Това предложение за приоритет на бъдещо ръководство направиха от " Демократична България " (ДБ) при започване на договарянията с " Продължаваме промяната ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия да сформиране на общо държавно управление. Дискусията се води от съпредседателя на Политическа партия Асен Василев.

Приоритет би трябвало да е и унищожаване на хартиените документи за най-използваните услуги, а администрациите да си ги изискват взаимно. Сред тях са гражданската регистрация, адресния указател и прочие

Услугите от разнообразни общини пък да се дават централизирано, с цел да не се объркват жителите, прибавиха от Демократична България в предложенията си.

Във всяка администрация да има секретар по осведомителна сигурност, предложи още Божидар Божанов от Демократична България. Освен това би трябвало да има и секретар по осведомителни технологии.

Печатите и сканираните документи би трябвало да отпаднат изцяло, тъй като пречат на машинната обработка на документите, добави Божанов. Като печатите би трябвало да се забранят изцяло на администрацията.

,,Медицинските картони, трудови книжки, талоните, стикерите за годишен обзор на колите също би трябвало да отпаднат изцяло. Няма потребност да лепим неща и да носим хартийки, откакто може да се ревизира електронно'', изясни Божанов.

Пилотно да се вкара отдалечено електронно гласоподаване, плануват още предложенията на Демократична България.

Пощите също да се употребяват в електронното ръководство и да дават електронни на жители, които не могат да го създадат сами, предложи пък Иван Станев от ДСБ.

Дигитализацията да е приоритет на държавното управление, настояха пък представителите на " ИТН ". Заради това сегашната организация за електронно ръководство трябвало да стане Министерство на дигитализацията, към което да отидат и елементи от настоящето транспортно министерство.

От партията на шоумена Слави Трифонов също желаят въвеждане на електронно отдалечено гласоподаване, както и " Демократична България ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР