Частната фирма МЕТ, която ще внася руски газ от Гърция

...
Частната фирма МЕТ, която ще внася руски газ от Гърция
Коментари Харесай

Газът ще е 35% по-скъп заради посредника на ПП

Частната компания МЕТ, която ще внася съветски газ от Гърция в България, е обвързвана с Газпром и ръководена от руснаци. Не го споделям аз, а Медиапул.

Всъщност съветският газ не е спиран, просто е разиграна скица, посредством която се връща последник, цената се подвига 35%, а парите отиват не в дължавата и бюджета, а в частни ръце.

Това изясни на брифинг в централата на ГЕРБ някогашният министър председател Бойко Борисов.

Той уточни, че по време на ръководството му България е свалила цената на гаа два пъти – първо с 20%, а след това – с 40, като е махнала медиаторите.

Сега медиаторът се връща – без конкурс, без социална поръчка, с неразбираема благосъстоятелност, както пишат медиите, уточни Борисов.

Той остро подлага на критика енергийният министър Александър Николов за вчерашното му изявление по бТВ.

Този човек би трябвало в този момент да приказва за газа в Черно море, за изследванията за шистовия газ, за находищата – изследвания, които сме платили, сподели Борисов.

Всеки ден затъват все по-дълбоко и по-дълбоко с изявленията си. Германия и Франция могат да си заплащат сами съветския газ, само че ние не можем? Защото сме по-богатите ли? Те си играят със ориста на народа, съобщи Борисов.

Той още веднъж заприказва за комисиони, отиващи непосредствено в офшорни сметки.

Затова питате – всяка седмица теглят заем, къде отиват парите? Ето там – заплащат схемата. Това са мислители, които в схемите нямат равни. В България такива не сме имали, категориччен е някогашният министър председател.

Според него безусловно нищо не пречи България непосредствено да доставя газ от Гърция, а не с посредническата компания МЕТ.

Относно изказванието на вицепрезидента Илиана Йотова, че с МЕТ е обвързван вицепремиерът Асен Василев и би трябвало да подаде оставка, Борисов сподели – да си ревизират. Ние цитираме изявленията в съществени медии. Според тях МЕТ се управлява от руснаци, а схемата е със единодушието на Газпром.

Демократична България би трябвало да схванат по какъв начин обслужват агресора и диктатора Путин посредством пазаруването на газа от медиатори, безапелационен е водачът на ГЕРБ.

Германия и Австрия могат да си заплащат, а ние не можем – тъй като сме по-богатите и по-мощните ли?, запита той и добави, че пазарът нямало да е по-евтин, в случай че сме били резервирали количества.

Бившият енергиен министър Делян Добрев изясни, че у нас има две енергийни тържища, съществуващи от години.

Управляващите стопираха да купуват газ от там. Няма даже и публикация, че страната желае да купува посредством тях, тъй като по този начин не могат да нагласят MET да доставя газ, съобщи още той.

Борисов добави, че неслучайно Петков споделя, че страната е един разпределител на пари – взема от едни хора и дава на други, а те изнасят в офшорни компании.

Теглят заеми, с цел да изплащат схемите си. Ако пристигна друго държавно управление след 3 години, то няма да може да прави никакви политики, а ще би трябвало да връща милиарди, изясни Борисов.

Теменужка Петкова добави, че тематиката обвързвана с доставките на природен газ е въпрос на национална сигурност и законът ясно е споделил кой и къде дефинира покупката и доставката на газ а това е Народно събрание и Министерски съвет.

Тези „борци срещу корупцията“ взеха на мрачно решение, че стопират доставките на газ от Булгаргаз. Ние се чудихме за какво не идват в Народно събрание, а то е било поради това. Скъпата цена на газа ще я платят българските жители, заключи тя.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР