Частна фирма поиска акциите на Община Варна в Международен панаир

...
Частна фирма поиска акциите на Община Варна в Международен панаир
Коментари Харесай

Частник предлага декар до Дупката срещу 29% от акциите на Пловдивски панаир

Частна компания изиска акциите на Община Варна в " Международен панаир Пловдив " АД, като в подмяна предлага парцел, намиращ се безусловно в Дупката в центъра на Варна и явяващ се изчезналото парче, научи Moreto.net

Теренът е с повърхност 893 кв.м., а против него притежателят на парцела " О2 " ЕООД желае да придобие 29% от акциите на " Международен панаир Пловдив " АД, които са благосъстоятелност на Община Варна. Това излиза наяве от публично предложение с дата 7 февруари 2023 година, изпратено до ръководителя на Общинския съвет и до кмета на Варна. Според сдружението " О2 " ЕООД в случай че Община Варна се съгласи на договорката и придобие парцела, ще има всички имоти в Дупката и по този метод ще има опция да осъществя капиталовите си планове в целокупност.

Каква е цената? Как по този начин в Дупката има частни парцели? Осребряване на инвестицията, нов опит за преодоляване на Пловдивския панаир или просто " мътене на вода " и какъв брой е преференциална тази договорка, да проследим.

Липсващото парче
Както може да се види и в кадастъра, близо 900 кв. метра от парцел в съседство с купените от Община Варна в Дупката, са частни. Но по какъв начин се стига до това – да се върнем съвсем тридесет година обратно. През далечната 1994 г . Община Варна и държавното дружество " Лазур " основават акционерно сдружение " Търговски дом ", чиято цел е да построи търговски център в Дупката. Тогава Община Варна влиза като акционер с апортна вноска посредством имоти от 3,8 дка, а " Лазур " с апорт за строително-монтажни действия.

Казано в резюме " О2 " ЕООД желае подмяна на 0,9 дка парцел в центъра на Варна против 29% дял от сдружение, притежаващо съвсем 350 дка в центъра на Пловдив.
Дали ще се стигне до договорка обаче би трябвало да реши Общинският съвет на Варна.

Кой стои зад " О2 " ЕООД?
Справка в комерсиалния указател демонстрира, че едноличен притежател на капитала на " О2 " ЕООД е друго сдружение - " УАЙЗ " АД. Според поместената информация " УАЙЗ " АД е записано във Варна с капитал 100 хиляди лева

Като предмет на активност е посочено изследване, планиране, строителство, предприемачество, посланичество и ходатайство, консултантска активност, реклама и маркетингова активност, покупко-продажби с недвижими парцели, стопанисване, ръководство и отдаване чартърен, туристически услуги, както и всякаква друга активност, незабранена от закона.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР