Частна фирма планира изграждане инсталация за обработка на опасните медицински

...
Частна фирма планира изграждане инсталация за обработка на опасните медицински
Коментари Харесай

Частна фирма планира изграждане на инсталация за обработка на опасни медицински отпадъци в Мездра /снимки/

Частна компания възнамерява създаване апаратура за обработка на рисковите медицински боклуци в Мездра, стана ясно на конференция в постройката на общината.
На срещата участваха кметът на града Иван Аспарухов, ръководителят на Общинския съвет Яна Нинова, ръководителят на Постоянната комисия по опазване на здравето и обществена политика към Общински съвет доктор Ивайло Тодоров и краткотрайно изпълняващият длъжността шеф в локалната болничното заведение Петьо Вълчев. Събитието продължи два часа и му беше обособен огромен медиен интерес.
Фирмата „ Рисайклинг Груп “ възнамерява в парцела на болничното заведение да бъде построена площадка за краткотрайно предпазване и отнасяне на болнични боклуци. За въпросната активност към този момент има подписан контракт за наем с лечебното заведение, който е за период от 10 години.
Техниката е с потенциал от 200 кг за един цикъл, който продължава един час, а болничното заведение създава от 3 до 7 тона годишно.
„ Инвестицията ни ще е за стотици хиляди левове “, посочи шефът на компанията.
Решението за отдаване чартърен на помещението е взето от общинските съветници, като всички са дали единодушието си. Болницата ще получава наем в размер на близо 10 000 лв. годишно.
В началото на срещата кметът на Мездра сподели покъртителни фотоси от сегашната площадка за боклуци. Фотосите са направени през вчерашния ден по време на инспекцията на Оперативния щаб. Градоначалникът изрази своето неодобрение и терзание по отношение на протичащото се в лечебното заведение, което е оповестено като квалифицирано да приема и лекува инфектирани с ковид.
За да стане капиталовото желание факт би трябвало Регионална инспекция за опазване на околната среда да издаде нужните документи, което към този момент е показано при тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР