Частично бедствено положение заради засиления към страната мигрантски натиск е

...
Частично бедствено положение заради засиления към страната мигрантски натиск е
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в Ямболско заради спешни ремонти на граничните пътища

Частично бедствено състояние поради засиления към страната мигрантски напън е оповестено в област Ямбол. То е в действие от 12:00 часа през днешния ден до 29 септември в пограничните общини Болярово и Елхово. Целта е до месец да бъде осъществен незабавен ремонт на горските пътища до българо-турската, заяви на брифинг регионалният шеф на Ямбол Георги Чалъков.

Частичното бедствено състояние е оповестено, с цел да се избегнат процедури и възобновяване на пътищата да стартира в най-скоро време. Част от тях са мъчно проходими, разрушени, което пречи на потреблението им от охраняващите границата, както и за бързата реакция, сподели Чалъков.

„ Тези пътища са построени още когато се е строило предградното оборудване. Лошото е, че тогава са били небрежно направени. Това е незабавна мярка за възобновяване на пътищата, едвам изкарат зимния сезон. Възстановяването им ще докара и до прекъсване на мигрантите в региона на самата граница “, сподели още регионалният шеф на Ямбол.

По думите му оповестеното отчасти бедствено състояние евентуално ще бъде удължено за оптималния 30-дневен период. Целта е да бъде свършена оптимално доста работа за възстановяване на инфраструктурата по границата.

Частични бедствени положения по същата причина от през днешния ден са оповестени и в пограничните региони на областите Бургас и Хасково.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР