Частично бедствено положение е обявено във Враца и Криводол. Това

...
Частично бедствено положение е обявено във Враца и Криводол. Това
Коментари Харесай

Пороите продължават: Частично бедствено положение във Враца, Криводол и Димово

Частично бедствено състояние е оповестено във Враца и Криводол . Това е станало със Заповед на регионалния шеф на област Враца Георги Митов, прецизира бТВ.

" На съображение Закона за отбрана при бедствия, е въведен в деяние Областният проект за отбрана при бедствия, в частта " Наводнения " ", прибавят от Областна администрация Враца.

Областният шеф е разпоредил на кметовете на общините Враца и Криводол да провеждат осъществяването на Общинския проект за отбрана при бедствия в частта " Наводнения " и да уведомят кметовете на кметства за предприемане на ограничения за отбрана на популацията.

Частичното бедствено състояние е поради изобилните превалявания от дъжд и заплахата от преливане на язовири. То е в действие от 21:30 часа на 16 юни 2023 година до 21:30 часа на 19 юни 2023 година

" Областният съвет за сигурност и щабът за осъществяване на Областния проект за отбрана при бедствия минават в непрестанен режим на работа.

Кметовете на общините Враца и Криводол са задължени да дават информация за ситуацията на всеки час на оперативния дежурен при Областния съвет за сигурност ", прибавят от администрацията.

Към момента няма данни за заплаха за популацията .
 Порой и в Мизия
Порой и в Мизия

Частично бедствено състояние беше оповестено в четири мездренските села

Българска национална телевизия осведоми, че пороен дъжд е затворил нощес интернационалния път Е-79 в региона на град Димово. Обявено е отчасти бедствено състояние поради наводнени приземни етажи и дворове на къщи в града и провали на пътната настилка. Засегнати са над 20 къщи и дворът на учебното заведение в Димово. Нанесени са вреди в участъци от пътя сред Видин и Монтана. Още през вчерашния ден вечерта пкипи на избавителната работа и общината са почнали работа по отводняване приземните етажи. Няма потърпевши хора. Общината ще търси помощ от страната за възобновяване на вредите по инфраструктурата в Димово.

Кметът Йорданка Фандъкова оповестява в страницата си във " Facebook " и за нови проблеми поради дъжда на територията на Столична община . Валежите тази нощ са били най-интензивни в регион " Нови Искър ". Аварийните екипи са отработили 14 сигнала, главно от Кътина, Подгумер и кв. " Изгрев " в региона.

Кметът на региона Даниела Райчева и спешните екипи на общината и пожарната не престават работа на място. Поради завиряване краткотрайно е затворен пътят под моста на цех " Зебра " и за психиатричната болница.  Продължават да се наблюдават равнищата на реките и язовирите.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР