Частично бедствено положение е обявено в карловските села Богдан и

...
Частично бедствено положение е обявено в карловските села Богдан и
Коментари Харесай

СЛЕД ВОДНИЯ КОШМАР: Отново бедствено положение в Карловско. Техника влиза в реките

Частично бедствено състояние е оповестено в карловските села Богдан и Каравелово. То важи една седмица, а повода е, че през последните две седмици равнището на водата в реките, които минават през селата, се е повишило. Повишено е и равнището на наносите, които водата носи, заяви кметът на общината Емил Кабаинов, съобщи Българска телеграфна агенция.

В сряда на място е отишла комисия, която е проверила равнищата на реките. Частичното бедствено състояние се афишира превантивно. От общината са уведомили и регионалният шеф на Пловдив, а в петък в реките влиза тежка техника, с цел да ги почисти.

Коритата са с 2,5 метра дълбочина и ширина сред 8-9 метра, а сега в Богдан на 60 см всичко е запълнено, разяснява Кабаиванов. По думите му, в случай че има потребност бедственото състояние ще бъде удължено, следи се равнището на водата в село Слатина.

“Хората се тормозят, изключително в региона на ул. „ Еделвайс “, която пострада най-вече по време на наводненията през септември предходната година. На тази улица от 12 фамилии се е върнало единствено едно. Временният мост се посипва всяка заран и вечер със сол, другата седмица чакаме да бъде възобновено от компанията осветлението по потърпевшите девет улици в селото ”, изясни кметът на Каравелово Славка Червенкова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР