Части от ГКПП Капитан Андреево стават обекти от националната сигурност.

...
Части от ГКПП Капитан Андреево стават обекти от националната сигурност.
Коментари Харесай

Явор Гечев сложи точка: Контролът на храните на „Капитан Андреево” се поема изцяло от държавата

„ Части от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ” стават обекти от националната сигурност. С това се поставя точка на разногласието какво прави страната. С този статут тези пространства са под необикновен режим, ДАНС ще упражнява характерна отбрана – осведомителна и физическа, осведомителна ”. Това заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев на брифинг в Министерски съвет.

Гечев съобщи, че с днешното решение на държавното управление се поставя началото на края на цялата драма по „ Капитан Андреево ”.

Държавата упражнява цялостния си надзор на европейска и българска граница, сподели още той.

До 6 месеца би трябвало да бъде закупено съоръжение и да бъде направена държавна лаборатория. До тогава централната лаборатория се прави единствено от БАБХ. Земеделският министър разясни, че и сега частната компания „ Евролаб ”, която преди извършваше фитосанитарния надзор, не прави активност на граничния пункт.

„ Държавата не води борби с никого. Най-вероятно правосъдните разногласия ще продължат, само че това не значи, че страната няма да работи ”, добави той.

Служебният министър председател Гълъб Донев по-рано разяснява, че по този начин ще върне сигурността и качеството на стоките, които влизат през този пункт, който е и външен за Европейски Съюз.

„ Целта е ясна - да върнем сигурността и качеството на контрола на стоките, които влизат в Европейски Съюз. Няма да допуснем българската граница, която е външна граница на Европейски Съюз, да се употребява за вътрешнополитическа приложимост. Категорични сме, че мястото на България е в Шенгенското пространство ”, разгласи при започване на постоянното държавно съвещание служебният министър председател Гълъб Донев.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР