Части на украинските въоръжени сили успешно са се изтеглили от

...
Части на украинските въоръжени сили успешно са се изтеглили от
Коментари Харесай

Украйна е изтеглила армията си от Авдеевка

Части на украинските въоръжени сили сполучливо са се изтеглили от Авдеевка на авансово уговорени позиции. Това заяви командирът на Таврическата група войски Олександър Тарнавски.

Изтеглянето е стратегически ход и следва директивата, издадена от главнокомандващия на украинските въоръжени сили Олександър Сирски.

" Въз основа на оперативната конюнктура, която се разви към Авдеевка, с цел да избегнем обграждане и да запазим живота и здравето на военнослужещите, взех решение да изтеглим нашите елементи от града и да преминем към защита на по-изгодни граници ", съобщи Сирски в изказване във Фейсбук.

В петък следобяд бе публикувано видео, на което се вижда по какъв начин в центъра на Авдеевка се издигат съветски флагове.

Ситуацията е извънредно сложна, вършим всичко допустимо, с цел да спасим колкото се може повече украински военни, сподели президентът Володимир Зеленски.

Разрушеният коксохимически цех е последната цитадела на украинските сили, се споделя в обява на " Вашингтон пост ", съгласно която е въпрос на време Авдеевка да бъде завладяна от руснаците.

Загубите на руснаците в тази борба са над 15 000, само че натискът не отслабва.

Руските сили неведнъж се пробват да завладяват Авдеевка от началото на нашествието през февруари 2022 година От есента на 2023 година против нея се организира огромна атака.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР