Частен съдебен изпълнител продава фабриката за олио в Първомай, заедно

...
Частен съдебен изпълнител продава фабриката за олио в Първомай, заедно
Коментари Харесай

Съдия-изпълнител разпродава фабриката за олио в Първомай

Частен правосъден реализатор продава фабриката за олио в Първомай, дружно с прилежащите към нея здания, написа „ Марица “.

Наказателната мярка е наложена поради формирано изпълнително дело. Съдебната процедура е провокирана поради неизплатени задължения към банка и частни компании.

Върху маслобойната в Първомай има наложени възбрани.

Едната ипотека е направена в интерес на банка, с размер на обезпеченото взимане от 400 000 лева,

втората ипотека е в интерес на същата банка, само че за сумата от 1,2 млн. лева. 

В изгода на частна компания от Пловдивска област, която търгува с препарати за растителна отбрана, пък е натрапен запор на дружествените дялове на фирмата-длъжник, като размерът на запора е за 345 155,73 лева към 12.01.2024 година, написа в запорното известие от съда, приложено в ДАКСИ.

Проблемът е, че ЕООД-то е записано единствено с капитал от 100 лева

Поради тази причина са запорирани дяловете и на другите 5 компании на собственичката. Една от най-богатите от тях по капитал прави активност по произвеждане и търговия с енергийни артикули и с регистрация в Стара Загора, е с уставен капитал от 5000 лева

По последни данни за 2021 г. печалбата на сдружението е над 9 млн. лева. 

ДАКСИ подсказва още, че друга компания на същото лице, също с регистрация в Стара Загора, от дълго време запорирана в интерес на друга компания, като размерът на запора към 2009 година е за 23194 лева

Търгът за фабриката за олио ще се организира в Районния съд в Първомай. Ако се яви покупател, той ще се разгласи на 22 март 2024 година, оповестява „ Марица “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР