Частен метален гараж буквално кацна върху стълбището на междублоковото пространство

...
Частен метален гараж буквално кацна върху стълбището на междублоковото пространство
Коментари Харесай

Архитектурно безумие: Частен гараж кацна върху стълби между блоковете

Частен железен гараж безусловно кацна върху стълбището на междублоковото пространство зад бул. “Васил Левски “ 26 и ул. “Акация “ 3 в Хасково. След като са подали сигнал до общината и от там до момента не са реагирали по него, хората от близките жилищни здания взеха решение да алармират локалните медии за безобразието. „ Това е безобразно слагане на гаражи зад бл. 26 на бул. " Васил Левски ". Тази заран един от гаражите се поставя напряко върху стълбите сред двата блока и блокира достъпа до тях. Има хора, които употребяват и чешмата по-надолу. Това е цялостно безумие-гараж на стълбите. Кой позволява това нещо, по какъв начин всеки си взема решение и поставя гараж където си изиска?”, споделя в сигнала до haskovo.net. Светла Петрова.



Засечената на място панорама удостовери думите на читателката. А изборът за място на гаража безусловно оставя мълчалив всеки, които стои пред стълбището. Клетката е благосъстоятелност на 37-годишният Юмер Ибрям. За слагането й мъжът има съответно позволение от общината, издадено на 23-ти август, тази година и написано от основния проектант Деляна Панайотова и отрасловия заместник-кмет Велин Балкански.



Съпругата на Юмер Айлин описа, че гаражната клетка до неотдавна била на отсрещния имот до прилежащия блок. След сигнали на хората от постройката, че пречи, се наложило изместването й. " Имаме си позволение. И ние се учудихме, че ни дават тъкмо мястото над стълбите. Разчертаха и имота със наследник спрей. “, показва дамата.



И до момента в който занаятчия работи вътре в гаража по сглобката на металните елементи на клетката, Юмер прибавя: Казаха ни единствено да оставим 85 сантиметра от стълбището, с цел да може въпреки всичко да се минава. Това е направено и демонстрира с метър, че е спазил напътствията, показва и маркираното място, с цел да се види, че не е излизал от него и не е показал самоволие. За да съблюдава маркировката обаче, част от гаражът му попада върху три от стъпалата на стълбището, по тази причина и се наложило да се обере луфта с подпори от циментови плочки и спомагателна тенекиена кутия.



Заместник-кметът Велин Балкански пое самодейността да ревизира обстановката. След диалог с основния проектант Деляна Панайотова, той е получил уверението, че още през днешния ден мястото ще се огледа.


Според първичната информация обаче, съгласно скицата, гаражът не е върху стълбище в междублоково пространство, тъй като на нея няма маркирано такова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР