Част от улиците в Стария град на Пловдив ще станат

...
Част от улиците в Стария град на Пловдив ще станат
Коментари Харесай

Въвеждат еднопосочно движение в Стария град на Пловдив

Част от улиците в Стария град на Пловдив ще станат еднопосочни следващата година, заяви кметът Иван Тотев. Той посочи, че се планува слагането на втора преграда на входа за архитектурно-историческия резерват откъм Понеделник пазара. Влизането ще е оттова, а изходът – при Източната врата. Движението по уличките сред двата пункта ще бъде проведено еднопосочно.

Мярката се постанова поради тъжби на живеещи в региона, които се оплакват, че е автомобилното придвижване в тази част на Стария град е цялостен безпорядък. На изхода на Източната врата ще има самосвалящи се колчета. Проектът за тяхното разработване и слагане ще бъде координиран с НИНКН (Националния институт за недвижимо културно наследство). Кметът Тотев е безапелационен, че ще продължи санкционирането на водачи, които паркират погрешно в Стария град. „ Изваждането на пропуск не дава право да се стопира по тротоарите и на неразрешени места в Стария град. Там има задоволително паркоместа, които са съобразени с броя на издадените пропуски. Затова нарушителите ще не престават да получават санкции с фишове ”, съобщи градоначалникът Тотев.

Той добави, ще общината проектира разширение на паркинга за рейсове на Източната врата. За задачата на общински терен, който се намира на мястото на тогавашния „ Кореком ” на бул. „ Шести септември ”, ще се построи паркинг за 12 рейса.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР