Част от ул. 549 срещу стадион “Георги Аспарухов” ще се

...
Част от ул. 549 срещу стадион “Георги Аспарухов” ще се
Коментари Харесай

Коя улица в София ще носи името на журналиста Милен Цветков?

Част от ул. 549 против стадион “Георги Аспарухов” ще се преименува по предложение на сътрудниците на журналиста от ТВ1

Улица в София ще носи името на журналиста Милен Цветков. Преименуването на част от ул. 549 в регион “Подуяне” ще бъде гласувано от общинските съветници в четвъртък, излиза наяве от дневния ред на сесията, който е оповестен на уеб страницата на СОС, написа вестник.

“На 19 април 2022 година се навършиха две години от гибелта на журналиста Милен Цветков. Той си отиде от този свят единствено на 53 години, откакто колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище. Колегите на Милен от ТВ1 предложиха сегашната улицата 549, на която се намира малкия екран, да носи неговото име, за което приготвиха и подписка”, написа в отчета си общинският консултант Симеон Ставрев от “Демократична България”.

Именно в ТВ 1 Цветков работи до гибелта си, като там води предаването “Алтернативата”. Той е бил водещ на централната емисия “По света и у нас” по Българска национална телевизия, водещ на утринния блок “Здравей, България” по Нова тв, както и на новините и предаванията “60 минути с Милен Цветков” и “Часът на Милен Цветков”.

“Милен Цветков е оставил ярка диря в публичния живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е минал в малките екрани и радиа, които се намират в София. Той беше мощно разпознаваема и доста добре призната персона в столицата”, написа още Ставрев.

Улица 549 е разграничена на две елементи, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. “Владимир Вазов”. Тя е относително къса - стартира от булеварда директно против стадион “Георги Аспарухов”, движи се паралелно на Перловска река, пресича ул. “Резбарска” и приключва преди Малашевски гробища. Точно тази част от улицата ще бъде преименувана на “Милен Цветков”.

Втората част на ул. 549, която се намира на юг от бул. “Владимир Вазов” и на изток от стадион “Георги Аспарухов”, съставлява няколко дребни улици, които ограждат четири карета със здания. Тя ще резервира настоящето си име.

“С новото си име улицата няма да бъде с безличната табелка 549, а ще ни припомня за човек, който се бореше за истината”, акцентира Ставрев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР