Част от участниците в предизборната кампания ще оправдават с вас

...
Част от участниците в предизборната кампания ще оправдават с вас
Коментари Харесай

Румен Радев нареди на служебния кабинет да започне битка с бедността

Част от участниците в предизборната акция ще оправдават с вас неуспехите си и ще си приписват триумфите ви, предизвести той министрите си

С доста похвали и поздравления за свършената работа президентът Румен Радев посрещна през днешния ден на „ Дондуков “ 2 членовете на служебното държавно управление, които преназначи на постовете им. Единственото ново попълнение в кабинета, от който президентът явно се усеща мощно удовлетворен, е Найден Тодоров, който става културен министър на мястото на Велислав Минеков.

В словото си Радев стартира с изложение на наследството, оставено на служебното държавно управление от кабинета „ Петков “, които той недвусмислено разгласи за тежко. „ Въпреки лимитираните средства, вие успяхте да спрете свободното рухване на страната, да парирате наследените рецесии, да откриете нови благоприятни условия за страната “, похвали президентът работата на своите министри. Като образец предстоящо уточни огромните нововъведения в енергетиката, направени по негова самодейност – като съглашението с Турция за природен газ, предава вестник.

В същото време, президентът акцентира, че цените на стоките не престават да порастват, а българите – да обедняват. Затова открои като главен приоритет гарантиране на покупателната дарба на хората, битката с обедняването и поддръжката за най-уязвимите групи от популацията. Подчерта, че държавното управление би трябвало интензивно да продължи, също по този начин, работата по модернизацията на армията.

Радев употребява случая, с цел да удари по Народното събрание – подреди на министрите да се захванат с правосъдната промяна, по която Народното събрание е абдикирал, както той се изрази. Накрая предизвести хората си, че ще станат цел на политиците по време на предизборната акция. „ Част от участниците в предизборната акция ще оправдават с вас неуспехите си и ще си приписват триумфите ви “, посочи той. И ги посъветва да не се подават на провокации.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР