Част от тях дошли в България, за да си купят

...
Част от тях дошли в България, за да си купят
Коментари Харесай

С подаръци посрещнаха първите туристи в Бургас, откриваме сезона необичайно рано

Част от тях пристигнали в България, с цел да си купят парцели

Бургас посреща първите туристи с водел салют и с дарове. Необичайно рано беше даден алегоричен старт на сезона с първия постоянен полет с туристи на бургаското летище, а пред Българска национална телевизия шефът на аеропорта в Сарафово Георги Чипилски сподели, че полетите през тази година са повече, спрямо предната 2022-ра.

" Стартираме със самолети за Полша, за Словакия, на следващия ден прибавяме Австрия, вдругиден и Литва “, добави той.

„ Възстановяването върви към момента постепенно, само че догонваме равнищата от 2019 година. Смятам, че ще бъдем на към 67% от тях “, съобщи Чипилски пък пред бТВ.

В началото на май стартират и чартърните стратегии с туристи от Полша, Израел, Германия и Англия, посочи кореспондентът Лора Стаматис. 

„ С към месец по-рано стартира летният сезон по Южното Черноморие. Първите проведени туристи пристигнаха с полет от Варшава. Посрещнаха ги със специфична гала на летището и с дарове “, добави тя. 

Воден салют посрещна самолета с първите туристи минути, откакто дъждът спря. 

Първият постоянен полет кацна на летището със 173 пасажера, от които пет деца. Сред тях е и Шимон Конджа, който е учил в България, а в този момент се връща като екскурзиант в Бургас. 

„ Идвам единствено за три дни, с цел да прегледам града и сигурно ще се върна след два месеца “, сподели той на български език. 

„ Аз обичам България. Затова си купихме апартамент покрай морето. Идваме доста постоянно. Това е вторият ни дом “, споделя пък Елизабет от Полша. 

„ Дойдохме да забележим България за първи път в живота си. Надявам се да се забавляваме! Ще се оправи времето, сигурен съм “, сподели полякът Майкъл. 

„ Харесва ми времето, морето, храната, сиренето... Имате и прелестно кисело мляко “, съобщи Маргарет Могоша. 

Една от дестинацията им е остров Света Анастасия, който от през днешния ден също е отворен за гости. 

Все повече от нискотарифните компании заменят чартърните си полети с постоянни, към този момент съотношението сред постоянни и чартъри 50:50.

Туристите, които дойдоха през днешния ден, чакат да си изкарат една хубава отмора, като част от тях са пристигнали в България, с цел да си купят парцели, сподели пък кореспондентът на националната телевизия Давид Сукнаров. 

" Аз за пръв път съм тук. Ще прекараме 5 дни, дружно с майка ми. Според мен не е рано за отмора тук. Идвам от Майорка, Испания, където е 25 градуса, само че и тук е добре, всяко време е положително за отмора ", показа Магдалена от Полша.

„ Ние ще останем тук единствено за 7 дни, дружно със брачна половинка ми. От Бургас отиваме към Свети Влас. Идвам с желанието да си купя апартамент тук “, прибавя тя.

" Всяка почивка пристигам тук. Много ми харесва ", сподели пък полякът Роберт.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР