Част от пътните тунели в страната все още са в

...
Част от пътните тунели в страната все още са в
Коментари Харесай

В България все още има опасни пътни тунели

Част от пътните тунели в страната към момента са в окаяно положение. Това демонстрира информация на Пътната организация.

След серия кървави произшествия преди 7 месеца специалисти направиха черен лист с 18-те най-опасни уреди. Тогава двата тунела във Велико Търново бяха избрани като едни от най-опасните у нас. Седем месеца по-късно картината е същата.

Липсата на осветяване води до голям риск от преден удар.

„ На окото му трябват няколко секунди, с цел да може то просто да разграничава нещо. Все едно да карате 10 секунди на сляпо”, изясни доцент доктор инж. Красимир Велинов от Български народен комитет по осветяване пред Нова телевизия.

Инженер Велинов е индивидът, които получава задача да направи план за осветлението на двата тунела във Велико Търново.

„ И в този момент узнавам, че планът е спял. Не мога да ви кажа за какво. Не знам”, съобщи Велинов.

Докато Велико Търново чака решение, специалисти в София откриха, че от ремонт се нуждае и нормативната уредба за строителство и употреба на тунелите. Толкова незабавен, колкото и този на самите тунели.

Оказва се, че у нас няма ясни правила за образованието и работата на операторите на тунели да вземем за пример. Експертите предлагат още и тези хора да минават курс за избавяне. При пожар на доста места е неотложно създаване на стационарни пожарогасителни станции, защото най-близката противопожарна работа е прекомерно надалеч, с цел да помогне в първите минути на бедствието.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР